24 Април 2024 г. Сряда

Чистим държавата, оправда Радан Кънев назначенията във ВПК

2015-03-13 11:31:16

Тъмносиният лидер Радан Кънев светкавично отговори на червените обвинения в кулоарите на парламента, че Министерство на отбраната е дадено на концесия на БЗНС.

По думите му, в продължение на десетилетия холдингът „ТЕРЕМ" е използван за безобразни кражби, злоупотреби и пълнене на партийни каси. Това, което до момента Кънев знае, е, че откакто е назначен новият борд, е „наистина страхотия".

Реформаторският лидер подчерта, че може да говори за личното му предложение в борда - Стоил Яков, който е негов председател.  Според Кънев първата работа на Яков на поста била да поиска одити от Сметна палата и от Държавната финансова инспекция. "Познайте сега защо е този политически вой", заподозря притеснение в редиците на социалистите реформаторът.

Той не пропусна да коментира и обвиненията на левицата, че Яков е бил замесен в черно тото. За Кънев председателят на борда бил жертва на политическа репресия преди няколко години и  всички „абсурдни обвинения" били снети няколко седмици, след като били повдигнати.

Изкушенията са много сериозни, за това предупреждавам от първия ден - докато не се променят правилата, натискът за назначения ще е много тежък и има случаи, в които изглежда, че има хора в РБ, които са се подали на този натиск от структурите, засегна Кънев и темата за политически назначения. Според него, трябва спешно да бъдат променени правилата за назначение в държавната служба, за да не се повтаря вечно този сценарий.

Що се отнася до одита на холдинга, тъмносиният лидер гарантира, че има много сериозни съмнения за нередности, сделки на нереални цени, плащания под масата, отдаване на площи под наем на пет пъти по-ниски цени. "След него вярвам, че ще има и прокурорско постановление", сигурен е той.

Според реформаторският лидер, решението на такива казуси е ясно - държавата трябва да се изчисти. "Много е важно да се изчисти администрацията с промяна на законодателството - ние подготвяме такава, която да вдигне много високо летвата, за да няма повече назначения без конкурси", изтъкна Кънев.

Оказа се, че реформаторът не е изненадат от „атаката отвътре", която вчера РБ получи от управленския партньор АБВ. Припомняме, че Мая Манолова обяви в свое изказване, че РБ преяжда с власт. "Не ме учудва, защото там, където сме пипнали, почваме точно това - разследване какво е вършено преди нас от органи, в които нямаме влияние", изясни Кънев.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати