26 Април 2024 г. Петък

Най-много сняг в Софийско и Ловешко

2015-02-07 13:45:39

На много места в страната движението е затруднено заради времето. Периодично се затварят участъци от пътната мрежа, за да бъдат почиствени. 
Най-много ограничения са въведени по пътищата в Софийска област.

Заради заснежени участъци по автомагистрала Хемус ще бъдат спирани тежкотоварни автомобили на изхода на София. В столицата и района й от вчера вечерта работят над 170 машини. Допълнителна техника е насочена към Южната дъга на Околовръстния път.

Обилен сняг има и в Ловешка област. Дебелината на снежната покривка там е между 5 и 10 см.

Основните пътища в областта се почистват и опесъчават. Движението е затруднено, но затворени участъци няма.

Ограничава се движението на тежкотоварни камиони по автомагистралите „Тракия", „Хемус" и „Люлин" за извършване на снегопочистване. Пътят Самоков - Дупница е затворен за движение в участъка Сапарева баня - Клисура. Ограничава се движението за тежкотоварни автомобили по пътя Монтана - Враца - Ботевград, Луковит - Ябланица, Севлиево - Ябланица.

Движението по „Струма" е затруднено заради опесъчаване, товарните камиони да се движат без ремаркета и полуремаркета през прохода Рожен. Временно е въведен пропускателен режим на движението при 43 км на пътя Русе - Бяла заради възникнало пътно-транспортно произшествие.

Златишки, Върбишки и Троянски проход са затворени за всички моторни превозни средства.

Отпада въведеното ограничение за задължително движение на товарните автомобили без ремаркета и полуремаркета през прохода "Рожен".

Ограничено е движението на товарни автомобили по пътІІІ-107 Рила - Рилски манастир, поради свличане на земна маса.

Пътните полицаи призовават да се шофира с повишено внимание, водачите да се съобразяват с указанията и да управляват оборудвани за зимни условия автомобили, както и ако е възможно, пътуването да бъде отложено.

Спокойна е обстановката в област Смолян, където пострадаха сериозно от последните валежи. От вчера са взети превантивни мерки заради валежите във всички общини.

Осигурени са допълнително чували, разпределени по общини, има готовност за изграждане на диги. Допълнително са определени места, към които евентуално могат да бъдат насочени и хора в евакуация, добави Славов.

Навсякъде в област Смолян  е повишена опасността от падащи камъни, предупредиха от областно пътно управление.  Въведено е ограничение  за движение на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през проходите „Превала" и „Рожен".

Снежната покривка в другата област, която пострада отнаводненията, Добричка е достигнала десетина сантиметра, като падналият валеж е най-много в района на Тервел - около петнайсет сантиметра.

Няма затворени пътища в областта. Почистен е пътят от Добрич през Генерал Тошево към ГКПП-Кардам, както и маршрутите от областния град към Варна и Силистра и други направления, съобщи БТА. Девет машини на пътноподдържащата фирма обработват настилките. В района на Балчик северният вятър образува навявания край пътя и водачите на моторни превозни средства трябва да шофират особено внимателно.

Вчера бе отменено бедственото положение в селата Одринци, Долина, Генерал Колево и Карапелит, Добричката община. Продължава контролираното източване на язовир "Одринци" с дебит 5 кубически метра в секунда, за да се осигури достатъчно
свободен обем във водоема при нови валежи, съобщават от Областния съвет за сигурност.

източник: news.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати