Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Неделя
Ноем 28
Начало arrow България arrow Най-много сняг в Софийско и Ловешко

Най-много сняг в Софийско и Ловешко

  Print E-mail
2015-02-07 13:45:39
източник: news.bg

На много места в страната движението е затруднено заради времето. Периодично се затварят участъци от пътната мрежа, за да бъдат почиствени. 
Най-много ограничения са въведени по пътищата в Софийска област.

Заради заснежени участъци по автомагистрала Хемус ще бъдат спирани тежкотоварни автомобили на изхода на София. В столицата и района й от вчера вечерта работят над 170 машини. Допълнителна техника е насочена към Южната дъга на Околовръстния път.

Обилен сняг има и в Ловешка област. Дебелината на снежната покривка там е между 5 и 10 см.

Основните пътища в областта се почистват и опесъчават. Движението е затруднено, но затворени участъци няма.

Ограничава се движението на тежкотоварни камиони по автомагистралите „Тракия", „Хемус" и „Люлин" за извършване на снегопочистване. Пътят Самоков - Дупница е затворен за движение в участъка Сапарева баня - Клисура. Ограничава се движението за тежкотоварни автомобили по пътя Монтана - Враца - Ботевград, Луковит - Ябланица, Севлиево - Ябланица.

Движението по „Струма" е затруднено заради опесъчаване, товарните камиони да се движат без ремаркета и полуремаркета през прохода Рожен. Временно е въведен пропускателен режим на движението при 43 км на пътя Русе - Бяла заради възникнало пътно-транспортно произшествие.

Златишки, Върбишки и Троянски проход са затворени за всички моторни превозни средства.

Отпада въведеното ограничение за задължително движение на товарните автомобили без ремаркета и полуремаркета през прохода "Рожен".

Ограничено е движението на товарни автомобили по пътІІІ-107 Рила - Рилски манастир, поради свличане на земна маса.

Пътните полицаи призовават да се шофира с повишено внимание, водачите да се съобразяват с указанията и да управляват оборудвани за зимни условия автомобили, както и ако е възможно, пътуването да бъде отложено.

Спокойна е обстановката в област Смолян, където пострадаха сериозно от последните валежи. От вчера са взети превантивни мерки заради валежите във всички общини.

Осигурени са допълнително чували, разпределени по общини, има готовност за изграждане на диги. Допълнително са определени места, към които евентуално могат да бъдат насочени и хора в евакуация, добави Славов.

Навсякъде в област Смолян  е повишена опасността от падащи камъни, предупредиха от областно пътно управление.  Въведено е ограничение  за движение на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през проходите „Превала" и „Рожен".

Снежната покривка в другата област, която пострада отнаводненията, Добричка е достигнала десетина сантиметра, като падналият валеж е най-много в района на Тервел - около петнайсет сантиметра.

Няма затворени пътища в областта. Почистен е пътят от Добрич през Генерал Тошево към ГКПП-Кардам, както и маршрутите от областния град към Варна и Силистра и други направления, съобщи БТА. Девет машини на пътноподдържащата фирма обработват настилките. В района на Балчик северният вятър образува навявания край пътя и водачите на моторни превозни средства трябва да шофират особено внимателно.

Вчера бе отменено бедственото положение в селата Одринци, Долина, Генерал Колево и Карапелит, Добричката община. Продължава контролираното източване на язовир "Одринци" с дебит 5 кубически метра в секунда, за да се осигури достатъчно
свободен обем във водоема при нови валежи, съобщават от Областния съвет за сигурност.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини Министерството на здравеопазването актуализира списъка на лечебните заведения, с които има сключен договор за предоставяне на лабораторни услуги. Списъкът включва общо 177 лечебни ...
  Новини На 2 юни по традиция почитаме паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Този ден се чества от 1901 година, когато на връх Околчица - лобното място на Ботев, се събират негови ...
  Новини За пети пореден път печелим парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов не изневери на стила си от последната година и анализира резултатите от изборите с видеовключване във фейсбук от двора ...
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?