25 Април 2024 г. Четвъртък

Главсекът Лазаров обявен за "лошото момче на МВР"

2015-02-04 16:01:13

Скандал избухна във вътрешната парламентарна комисия в закритата за медиите част от заседанието.

Представителите на ДПС и БСП демонстративно напуснаха заседанието заради проявени двойни стандарти към народните представители от страна на председателя Атанас Атанасов.

Оказа се, че данните за „нарушенията" при акцията в Лясковец били раздадени на част от депутатите, разбира се, не и на представителите на опозицията. 
Според Атанас Мерджанов от БСП целта е по-бързо да се отстрани главният секретар на МВР.

С документацията по случая Лясковец се запознали онези 1/3 от членовете на комисията, които поискаха отново изслушването на Светлозар Лазаров.

По-рано днес стана ясно, че вътрешната комисия отново поема случая „Лясковец". За целта на заседанието бяха извикани шефът на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ), както и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Припомняме, на 14 март миналата година командоси щурмуваха барикадиралия се в жилището си в Лясковец Петко Петков, за да го задържат и изземат незаконно притежаваното от него оръжие. По време на акцията загина командосът Емил Шарков. Петков е обвинен в умишленото му убийство и опит за убийство на петима негови колеги.

Социалистът Атанас Мерджанов изрази недоумение кое налага отново да се заемат депутатите с този казус. Този случай ще се окаже най-проверяваният, смята червеният депутат
Той изрази недоволство, че тази част от заседанието на комисията ще е закрито за медиите. Депутатът припомни също така, че в предишния мандат, когато се е разглеждал случаят в комисия, заседанието е било открито за журналистите. Какви са тези секретни тайни, попита Мерджанов.

В представената документация имало секретна информация, както обясни председателят на вътрешната комисия Атанас Атанасов. Случаят „Лясковец" отново трябвало да бъде на вниманието на депутатите, защото постъпили жалби до комисията и до Народното събрание с искане парламентът да изясни случая.

1/3 от депутатите в комисията поискали да се включи тази точка в дневния ред. Имало основания да се изяснят някои от действията по операцията в Лясковец, според Атанас Атанасов.

След кратки спорове в крайна сметка като втора точка от дневния си ред депутатите във вътрешната комисия ще разгледат отново лясковската операция.

Оказа се, че главният секретар на МВР Светлозар Лазаров бил лошото момче в МВР, тъй като отказал всякаква комуникация с комисията във ведомството, която извършвала проверка на действията на полицаите по случая „Лясковец".

Това е демонстративно неподчинение, смята реформаторът Атанас Атанасов, който искаше информация от министъра вярно ли е това.

Според  Атанас Мерджанов и колегите му от ДПС обаче това били внушения.

Министър Веселин Вучков призна, че имало писмен документ до него от главния секретар, че няма да отговаря на дисциплинарния орган в МВР. На министъра не му било предложено да се образува наказателно производство срещу Лазаров.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати