19 Април 2024 г. Петък

Джон Кери вече е у нас

2015-01-15 09:49:29

На първото си официално посещение у нас пристигнаамериканският държавен секретар Джон Кери
Най-вероятно той е кацнал в ранните часове на тази нощ, тъй като американското правителство публикува снимки от пристигането му на Софийското летище преди 5 часа (около 3.00 часа сутринта наше време).

Заместник държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд го придружава.

Визитата е по покана на министъра на външните работи Даниел Митов. Кери ще има срещи с президента Росен Плевнелиев, с премиера Бойко Борисов и с министър Митов.

В разговорите ще бъде направен преглед на двустранните отношения и ще бъдат обсъдени актуални въпроси от международния дневен ред, регионалната сигурност и сътрудничеството в областта на отбраната, търговско-икономическите връзки и ивестиции, енергетиката.

След срещата си премиерът Борисов и държавният секретар ще дадат съвместна пресконференция.

Както бе съобщено по-рано, във връзка с посещението на американската делегация са въведени мерки за сигурност.

Сред мерките за сигурност във връзка с визитата са забрани за отваряне на прозорците и вратите на балконите, както и да се излиза на тях, забрани за паркиране. 
Полицаи на всеки метър ще охраняват и трасето, по което ще се придвижи кортежът на американския държавен секретат, а по покривите ще бъдат разположени снайперисти,информира НоваТВ. 

Наложените ограничения за отваряне на балконските врати и на прозорците са за датите 14 и 15, съответно от 18 часа на 14 януари до 22 часа на 15 януари.

 Столичната община обясниха, че в четвъртък ще бъде забранено паркирането на паркингите около Народното събрание и площад Батенберг, както и около Президентството. Няма да има блокирани улици, обясни Красимир Димитров от дирекция Сигурност в общината.

Все пак обаче се правят промени в организацията на движението в София заради посещението на Държавния секретар на САЩ Джон Кери. Това съобщиха от пресцентъра на Столичната община. От 08.00 ч. на 14 януари до отпътуване на делегацията на 15 януари се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на алеята между бул. "България" и Национален музей "Земята и хората". От 08.00 ч. до приключване на мероприятията на 15 януари се забранява престоят и паркирането на паркинга на пл. "Народно събрание", на паркинга на пл. "Княз Александър I", на - ул. "Леге" между ул. "Съборна" и бул. "Цар Освободител" и на ул. "Проф. д-р Желязко Христов".

От 08.00 ч. до приключване на мероприятията на 15 януари се забранява влизането на пътни превозни средства, само при необходимост и по преценка на отдел "Пътна полиция" при СДВР по ул. "Проф. д-р Желязко Христов" и по ул. "Леге" между ул.
"Съборна" и бул. "Цар Освободител". Столичната дирекция на вътрешните работи осигурява охрана на мероприятието и постове за контрол и регулиране на движението на възловите кръстовища.

източник: news.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати