28 Март 2024 г. Четвъртък

За Новогодишната нощ в Шумен - Мариана Попова и заря

2014-12-17 13:27:11

Певицата Мариана Попова и варненският фолклорен състав „Здравец" ще поддържат доброто настроение на шуменци в новогодишната нощ.

Празникът ще започне в 22,30 часа на 31 декември пред сградата на Общината, уточни на пресконференция днес зам.-кметът по култура и образование Живка Тонева. Тя се надява на засилен интерес към проявата. По традиция - точно в полунощ, ще има и ефектна празнична заря.

„Шумен не е от градовете с традиции към това площадно посрещане на Нова година. Миналата година обаче желанието за веселие и танци сред съгражданите ни се оказа много по-голямо от очакваното. Оркестърът е наистина много стойностен и със сигурност ще създаде настроение. Такова е обакването ни и от изпълненията на Мраияна Попова", каза Тонева.

Празничните прояви в Шумен започнаха още на 1 декември със запалването на коледните светлини. Организирани бяха множество концерти, коледни работилници и ателиета. Те продължават с пълна сила и днес (16 декември) с коледен концерт „Вълшебна нощ" на детските състави на НЧ „Асен Златаров" в концертната зала на Общината „Проф. Венета Вичева" и откриване на традиционната изложба „Зимен салон" на ХГ „Елена Карамихайлова" в 18 ч..

Най-наситен с културни прояви през тази седмица ще бъде утрешният ден - 17 декември, когато от 18 ч. ще се състоят коледният концерт на смесения хор „Родни звуци" в залата на Общината и съвместният концерт на ансамблите „Мадара" и „Звънче" от 18,30 ч. в салона на читалище „Т. Петков".

На 19 декември ще бъдат наградени 10-те най-добри шуменски спортисти на годината, като за втора поредна година специално внимание ще се обърне и на младите спортни надежди на града. Церемонията ще бъде от 17,30 ч. в залата на Младежкия дом.

Коледният концерт на Симфоничния оркестър е насрочен за 18,35 часа на 19 декември, когато пред шуменската публика ще се представят тенорът Георги Динев и певицата Милица Гладнишка със спектакъла „Ах, този мюзикъл".

За радост на любителите на седмото изкуство 3D киното в Младежкия дом ще работи без прекъсване в празничните дни, обясняват от общината.

източник: actualno.com

Последни новини от категория Шумен


Новини
Издадените разрешителни за строеж на жилища, и започналите строежи в Шуменска област чувствително намаляват в сравнение с миналата година, сочат данните на регионалната статистика.П ...
Новини
Близо десет нови теча са установени по водопровода от язовир "Тича", който захранва Шумен, съобщава БНР.Припомняме, градът и още три села (Белокопитово, Дибич и Панайот Волов)  ...
Новини
Областният координатор на Движение България на гражданите и общински съветник в Шумен Даниела Русева е водач на листата на Реформаторския блок в 30-ти многомандатен избирателен район.Листата ...
Новини
Маскирани мъже нахлуха в къща в Шумен и пребиха семейството, в което и 80-годишна баба, за да го оберат.Случката като сцена от екшън се разиграла във вторник след 23 часа. През това време бабата, дъще ...
Новини
Кампания "Да спасим книга" за подкрепа с книги на читалища и училищни библиотеки продължава своята дейност и през 2017 г. През всеки един месец на календарната година ще се стремим ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати