Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Петък
Май 14
Начало arrow Политика arrow Депутат: Решенията в ПФ се налагат силово и авторитарно

Депутат: Решенията в ПФ се налагат силово и авторитарно

  Print E-mail
2014-11-26 08:55:45
източник: dnes.bg

Последни новини в пресата днес

"Решенията в Патриотичния фронт се налагат силово и авторитарно", е заглавието над интервю в "Преса" с Велизар Енчев, депутат от партията.

"Взимат се еднолично от Симеонов, авторитарно. Аз научавам от медиите за тях. Валери Симеонов и Валентин Касабов трябва да си посипят главите с пепел за досегашната позиция, да се извиняват на избирателите си за грешния политически ход, който предприеха /за подкрепата на кабинета "Борисов" - б.а./ и лично на мен", заявява Енчев. Той определя ПФ като "незрял политически субект".

"Предвиждаме в обозрим период от време - още от 2015-а, да бъде прекратена възможността за планов прием на неосигурени пациенти. Те ще ползват единствено и само регламентиран пакет при изброени спешни състояния. Т. е. разликата между осигурения и неосигурения ще стане видима", съобщава в интервю а "Труд" Петър Москов, министър на здравеопазването.

Друга промяна, която Министерството на здравеопазването ще се усети още през март догодина, предвижда се НЗОК да има повече възможности за конктол и по-добро договаряне. "Контролът е цяла поредица от мерки, свързани с това по какъв начин и критерии настъпва изписването на пациенти от болницата и какъв е резултатът от лекарствената му терапия, за която плаща НЗОК. Ако при изписването очакваният резултат не е наличен и при болния не са постигнати определени показатели, това ще бъде основание НЗОК да търси други условия за следващия договорен период със съответния производител или доставчик на лекарствени средства, или със съответната болница, която е получила пари от фонда, но срещу тях не е осигурила очакваната терапия", уточнява Москов.

Според челото на "Телеграф" фрешът от цитрусови плодове, който се изстисква на място в някои магазини, може да причини колит и алергии. Причината е, че кората на тези плодове се обработва с оцветители и гланциращи емулсии. Освен това има опасност от наличие на пестициди. Търговците масово не мият цитрусите, преди да ги сложат в пресата за изстискване. Така вредните вещества от кората попадат в самия сок.

България оглави поредна срамна класация - държавната ТЕЦ "Марица-изток 2" е най-големият замърсител сред всички промишлени заводи в Европа, а българите отново дишат най-мръсния въздух. Това показва проучване на Европейската агенция по околна среда от 2012 г., алармира "Сега". В топ 30 на промишлените замърсители попадат още и два от тецовете, свързвани с бизнесмена Христо Ковачки - "Бобов дол" и "Брикел" с горивната си инсталация в Гълъбово.

В интервю за "24 часа"Колкото по-категорични сме, че ще бъдем в опозиция, хорът на критиците ни набира мощ. Някои наши партийни другари явно не се чувстват удобно в политиката далеч от властта. Тъкмо затова периодите в опозицията са много полезни. Използват се от партиите за изчистване от клиентелата и неприкритата лична амбиция."

Промени на върха на БСП не са достатъчни, заявява в интервю за "Дума" социалистът Ангел Найденов. Според него обновлението на БСП трябва да включва много повече промени, отколкото само това на лицата в ръководството. "Обновлението е промяна на поведението ни, на отношението ни към случващото се в страната. Нужно ни е и обновление в езика на посланията, защото хората не разбраха достатъчно добре това, което свърши кабинетът "Орешарски, а предизборните ни обещания май не стигнаха до тях", смята Найденов.

В отговор на въпрос за "Стандарт"Учебният пран ще утвърждава годишния брой часове. Той ще даде възможност на училищата сами да разпределят седмичните часове, което ще позволи съобразяване на учебното съдържание с потребностите на учениците. Предвидено е учебната програма да се утвърждава не за клас, както е в момента, а на етап. Така всяко училище ще може да прецени какъв процент от учебната програма да усвои съответно в първи, втори, трети или четвърти клас."

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че ...
  Новини БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста. - - Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с ...
  Новини Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в ...
  Новини Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го приемат. ...
  Новини ГЕРБ ще внесе свой проект за Конституция днес. Ние искаме ВНС да се произнесе. Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.Той каза, че още днес ще бъдат предприети действия да има възможност за ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?