10 Август 2022 г. Сряда

Местан проговори за задкулисието в българската политика

2014-11-12 09:33:20

Голямата тема е за същинското задкулисие в българската политика и за политическите обвързаности с КТБ, ако има такива.

Това заяви по Нова телевизия лидерът на ДПС Лютви Местан.

ДПС се превръща в параван, зад който се крият опасни процеси в българската демокрация, образът ни е обрасъл с митологеми, заяви Местан.

По думите му един от най-разпространяваните митове е, че КТБ е банката на ДПС и това не се връзва с намерението на партията да стигне до истината.

Как ви стои митът КТБ като банката на ДПС и как се връзва с категоричната решимост на партията да стигне до дъното на истината за всички връзки между банката и политическия елит, попита той.

„Ако се окаже, че дъщеря ми има консултантски договор с КТБ за 30 000 евро месечно, нека понеса своята отговорност, не искам да казвам имена, попаднали в подобна ситуация", каза Местан.

Той обясни, че очаква да се докаже, че сметката на Ахмед Доган в банката е разплащателна и не е ползвал неограничен кредит.

Според него партията е готов да включи предложения на други партии по време на първо и второ четене на инициирания от ДПС законопроект за разкриване на банкова тайна при фалит, надзор или преструктуриране на банка, което според него показва, че ДПС иска да излезе истината наяве.

Местан припомни, че идеята за международна фирма за финансово разследване е дошла от Реформатоския блок, но ДПС е направила предложението в парламента.

По думите му ДПС ще поеме отговорност, ако се появят фигури, замесени в случая с КТБ.

Лидерът на ДПС поясни, че партията му е заела позиция да не бяга от теми, свързани с партиите и корпоративните интереси, а напротив- да ги инициира.

По отношение на изчезналото тефтерче на Филип Златанов, той сподели надеждите си, че не е откраднато от ДПС.

Искам да знам кой стои зад всички тези инициали, без изключение. Впрочем както инициалите са в компания, така и задкулисието минимум трябва да е компания. Няма как да се сведе до една партия, още по невъзможно е да се сведе до една или няколко персони. Затова както тези инициали са в компания, ако въобще има задкулисие, то е кампания, обясни той.

Местан коментира също темата за принадлежността му към ДС.

Ако някой докаже нещо срещу мен - не донос, аз няма да съм председател на ДПС и няма да се занимавам с политика, категоричен е лидерът на ДПС, визирайки период, в който е бил войник в казармата, а не цивилен.

източник: news.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати