Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Четвъртък
Май 13
Начало arrow Политика arrow Близнашки смени повече от половината областни управители

Близнашки смени повече от половината областни управители

  Print E-mail
2014-09-10 12:05:58
източник: news.bg

Министерски съвет излезе с решение днес да бъдат сменени още 7 областни управители в страната, съобщиха от кабинета. Така назначените от правителството на Близнашки губернатори стават общо 16. Досега бяха сменени губернаторите на Пловдив, Благоевград, Русе, Монтана, Плевен, Перник, Варна, Стара Загора.

Назначават се нови губернатори на София, Силистра, Габрово, Велико Търново, Разград, Търговище и Шумен.

Припомняме, в края на август Близнашки заяви, че може да уволни всички областни управители, но няма да го направи. Той каза още, че служебното правителство цели да внесе спокойствие, а не да изостря обстановката.

Като областни управители на Софийска област и на Силистра вече са освободени Емил Иванов и Насуф Насуф във връзка с подадени от тях заявления. Постовете си освобождават и Георги Рачев (Велико Търново), Николай Григоров (Габрово), Стоян Ненчев (Разград), Емел Мустафова (Търговище) и Венцислав Венков (Шумен).

Областен управител на Софийска област става Юлиян Леков. Той е бакалавър по бизнес администрация и стопанско управление от Колежа по икономика и администрация в Пловдив, в момента следва публична администрация в Стопанската академия „Д. Ценов". Управител е на дружество за търговия и услуги.

Начело на областната управа в Силистра застава Стоян Бонев, който в последните години работи като началник отдел и главен инспектор в ИА „Главна инспекция по труда" в града. Магистър е по счетоводство и контрол от СА „Димитър Ценов".

Георги Камарашев поема областната администрация във Велико Търново. Той е професор в катедра „Национална и регионална сигурност" в НВУ „Васил Левски". Завършил е ВНВАУ в Шумен, както и ВА „Г. С. Раковски".

Лиляна Хранова - Петкова е новият областен управител на Габрово, досегашен главен секретар на областната дирекция „Земеделие". Завършила е електронна техника във ВМЕИ - Габрово.

Областен управител на Разград става Илиян Драмалиев, началник отдел „Контрол на храните" при ОДБХ - Разград. Ветеринарен лекар е от Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина в Стара Загора.

Севда Ерменкова, която застава начело на областната администрация в Търговище, вече е била заместник областен управител в периода 1999-2001 г. В момента е регистриран земеделски производител. Тя е зооинженер от ВИЗВМ - Стара Загора и магистър по финанси от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий" - Велико Търново.

Областната управа в Шумен ще бъде оглавена от Петко Шаренков - старши експерт във факултет „Артилерия, ПВО и КИС" към НВУ „Васил Левски". Завършил е ВНВАУ - Шумен.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че ...
  Новини БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста. - - Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с ...
  Новини Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в ...
  Новини Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го приемат. ...
  Новини ГЕРБ ще внесе свой проект за Конституция днес. Ние искаме ВНС да се произнесе. Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.Той каза, че още днес ще бъдат предприети действия да има възможност за ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?