20 Април 2024 г. Събота

Германски фермер откри денонощна млекостанция

2010-09-08 23:05:00
Производител на мляко от Германия измисли нов начин да съживи бизнеса си като откри млекостанция, на която може да се "зарежда" мляко 24 часа в денонощието.

Milchtankstelle се намира в градчето Нойнкирхен-Зеелшайд на около 30 км от Кьолн. На нея се вкарва производството на 78 крави.

Чрез система от тръби от неръждаема стомана млякото се докарва до помпа, а клиентите могат да пълнят в собствени съдове или да си купят празни бутилки за зареждане.

"Преди имах само няколко клиенти, защото им се налагаше да идват по времето, когато доим кравите. Сега могат да купуват, когато си поискат", обяснява Бруно Щауф пред "Ройтерс".

Млекостанцията работи денонощно 7 дни в седмицата. Цената е 70 цента на литър. Монетите се пускат в автомат, подлага се бутилката и се натиска копче.

"Вече не получаваме много от местната фирма за преработка на мляко. През последните 6 месеца ни даваха само по 20 цента на литър и при такава ситуация трябва да предприемеш нещо", допълва фермерът. Подобно на мнозина свои колеги, и той е притиснат от супермаркетите да сваля цените.

Щауф признава, че 70 цента е по-скъпо, отколкото в някои магазини, но пък предимството на млекостанцията е, че млякото е съвсем прясно.

"В него има много повече протеини и мазнини, защото то не е обработено като това, което ви продават", обяснява фермерът.

Инвестицията в съоръжението не е малка - около 12 000 евро, но Щауф е убеден, че в дългосрочен план тя ще се изплати.

"Клиентите ми казват, че млякото от супермаркетите вече е съвсем безвкусно. Там гледат да има избор на рафтовете, докато хората просто искат прясно мляко."
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Свят


Новини
Източник: EPA/БГНЕСОпасната и недалновидна политика на Вашингтон постави САЩ и Русия на ръба на пряк сблъсък. За това предупреди говорителят на руското външно министерство Мари ...
Новини
Президентът на Русия Владимир Путин обяви през тази нощ в телевизионния ефир започването на война срещу Украйна под названието "специална военна операция в Донбас", ...
Новини
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказва да признае, че е загубил президентските избори, след като американски медии съобщиха, че Джо Байдън печели, пише " ...
Новини
Демократът Джоузеф Байдън е 46-ият президент на САЩ. Това обявиха CNN, NBC и АП.АП съобщи, че демократът побеждава в Пенсилвания и получава 20-те електорални гласа. С тях съб ...
Новини
Американците избират президент при безпрецедентна електорална активност. Само на предварителния вот са гласували над 100 милиона избиратели. Интересът към тези избори, единодушно опр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати