19 Април 2024 г. Петък

Мачовете днес: Холандия и Мексико излизат за победа с цената на класиране на полуфинал

2014-06-29 09:27:42

Ван Гаал разговаря с играчите си на тренировка преди мача с Мексико

 

 

 

Това е най-резултатният отбор на световното първенство до момента и днес ще се опита да го докаже отново. Холандия излиза като абсолютния фаворит не само в осминафинала срещу Мексико тази вечер, но и в цялото каре от отбори, които ще излъчат един полуфиналист на мондиала. Просто, защото другата двойка е между Коста Рика и Гърция.

Отборът на Луис ван Гаал до момента е достатъчно атрактивен, но притежава е необходимата практичност, за да измине пътя до финалната четворка на първенството. Но срещу себе си ще има опитен боец на големи първенства, който вече показа срещу домакините, че може да изненадва.

Нападателят Робин ван Перси, който пропусна мача с Чили от груповата фаза заради наказание, се връща в нападение за двубоя във Форталеза. От своя страна вероятно Мексико ще се държи както и в мача срещу Бразилия, като ще се опита да се движи много, да затваря пространствата и да контраатакува кинжално.

И двата отбора знаят каква ще е наградата при победа и какъв ще е залогът. Букмейкърите не дават огромно предимство на холандците и дават предпазливи коефициенти. Sportingbet дава коефициент 2.00 за успех на европейците и 3.7 за мексиканците, като равенството се оценява на 3.3.

Холандия до момента допусна само един гол от игра и Ван Гаал смята, че това е добра основа за следващите двубои. "Не даваме много шансове, а в същото време винаги създаваме. Като треньор винаги е добре да виждаш, че правиш добри резултати", каза той.
 
Неговият съперник Мигел Ерера описа равенството с Бразилия като "един от най-щастливите дни в живота ми". Очаква се отборът да разчита много на подкрепата от трибуните, а може да се окаже и на времето.

Холандците имат само едно притеснение - горещото и влажно време. "Бях тук преди година и беше дори по-горещо. Влажността е толкова висока, че ще се отрази на мача и това е причината да поработим върху физическото състояние възможно най-добре", каза той.

Той смята, че тези условия ще се отразят и на мексиканците. "Вярвам, че ще повлияе и на тях, въпреки че изглеждат по-пригодени към тези условия", каза Луис ван Гаал.

В последните няколко седмици температурите във Форталеза се движат между 35 и 30 градуса, което е повече от Рио де Жанейро, където тренират холандците, и Сао Пауло и Порто Алегре, където играха мачове.

В другия мач Коста Рика се надява да продължи да изненадва света, а съперникът предполага шанс да го направи. Отборът на Хорхе Пинто излезе непобеден от групата на смъртта, докато гърците трябваше да се класират на осминафиналите в последната секунда. 

"Ние наистина си вършим работата, пишем историята на футбола в нашата страна. Искам да подготвя нещата добре. Знаем, че Коста Рика се наслаждава до максимум", каза треньорът.

"Дойдохме като аутсайдери и изненадахме света. Но след като дойдохме си повярвахме и сега вече няма таван на представянето ни. Не знам колко далече ще стигнем, но ще е максимално далече", каза той.

Мачовете днес

Холандия - Мексико от 19 часа

Коста Рика - Гърция от 23 часа
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати