Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Неделя
Ноем 28
Начало arrow Политика arrow Изборите на 5 октомври ще са изпитание за АБВ, убеден Първанов, учредявайки ...

Изборите на 5 октомври ще са изпитание за АБВ, убеден Първанов, учредявайки партия АБВ

  Print E-mail
2014-06-28 11:09:37
източник: news.bg

Датата за изборите 5 октомври ще е изпитание за партии като АБВ и за извънпарламентарните формации, които не разполагат с голям финансов ресурс и медийна подкрепа.

Тази позиция изрази президентът Георги Първанов в словото си към учредителната конференция за „раждането" на АБВ като партия.

Той изтъкна, че форумът на АБВ се провежда в тежка за страната обстановка. В сравнение с банковата криза през 90-те обаче, по думите му, страната ни днес е много по-стабилна.

Няма лидерство, отсъства държавническа отговорност няма готовност за разумни, взаимни, работещи компромиси, смята Георги Първанов. Затънали сме в блатото на най-тежката конфронтация, изтъкна той като според него дори има „разкол в държавата".

Покушението срещу отделни банки е на път да взриви обществото според Първанов. Той коментира, че енергетиката ни е в срив, непознат от десетилетия.

В рамките на този парламент, по думите му, текат разговори, договорки. Виждаме един стремеж от години на две от формациите, наричащи себе си основни, да затворят политиката в един двуполюсен модел, заяви Георги Първанов.

Стига с това полюсно мислене в българската политика, призова той. Ние бихме могли да изведем България от полюсността, убеден е Първанов. АБВ трябва да е алтернатива на омразата, злобата и агресията, иска той.

Близо 700 учредители дойдоха в НДК за „раждането" на новата лява формация. Първанов бе изключително доволен от сърбания кворум. За разлика от българския парламент ние събираме кворум от раз, пошегува се президентът с два мандата в периода 2002-2012.

Много букети, също така, получи днешният рожденик Георги Първанов преди началото на учредителната конференция. Самата учредителна конференция започна по традиция с Националния химн.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че ...
  Новини БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста. - - Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с ...
  Новини Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в ...
  Новини Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го приемат. ...
  Новини ГЕРБ ще внесе свой проект за Конституция днес. Ние искаме ВНС да се произнесе. Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.Той каза, че още днес ще бъдат предприети действия да има възможност за ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?