18 Април 2024 г. Четвъртък

Мачовете днес: Нервна Бразилия срещу мечтателите от Чили

2014-06-28 10:56:15

Фаворитът за спечелване на световното първенство Бразилия има отлични показатели в последните си двубои с Чили, но преди съботния осминафинал в щаба на "селесао"група A, а Неймар намери себе си с два прекрасни гола.

Историята е на страната на бразилците, които с лекота отстраниха Чили в същата фаза при последните две участия на страната в мондиалите през 1998 и 2010 г. Те спечелиха и девет от последните си десет срещи с този съперник.

Чили обаче разполага с бърз и изцяло насочен към атаката състав, който вече взе скалпа на световния шампион Испания по пътя си към квалификациите и завърши на второ място в група B зад Холандия.

В навечерието на двубоя Сколари призна, че огромните очаквания към бразилците са предизвикали доста нервност и несигурност сред неговите играчи. "Нормално е да усещаме някои проблеми, които ни правят неспокойни. Особено сега в директните елиминации, където не можем да си позволим да загубим", обясни бразилският селекционер, извел тима до последната му световна титла през 2002 г.

"Сега се притесняваме повече, по-нервни сме, но това е нормално. Не защото сме в Бразилия, а защото това е световното първенство. Единственият шанс да стигнеш до финала е с победи", допълни специалистът.

Той определи като една от трудните задачи да предпази играчите от собствените си страхове. Наставникът не се успокоява със статистиката, която е в полза на Бразилия, отстранявала три пъти Чили от световни първенства.

"Статистиката е само за боравене, тя не значи нищо. Ние няма да играем с отбора от 1962 г. (който Бразилия бие по пътя към титлата). Откакто Хорхе Сампаоли пое тима, Чили показва нова динамика, вдигнаха нивото и се представят много по-добре. Играчите му са перфектни в изпълнението на налаганата от него схема", категоричен е Сколари.


Последната тренировка на Чили бе прекъсната от хеликоптер на бразилската телевизия "Глобо", но едва ли някой има нужда от шпионаж, за да разбере как ще играе отборът. Южноамериканците със сигурност ще атакуват от самото начало, за да приложат основните си оръжия в лицето на бързите Алексис Санчес, Едуардо Варгас и Чарлес Арангис. Артуро Видал също може да се появи в игра.

"В момента изживявам мечтата си и се надявам в събота тя да се превърне в исторически момент. Аз съм аржентинец и това прави срещата срещу традиционно големия ни съперник още по-важна за мен", сподели чилийският селекционер Хорхе Сампаоли.

Една от основните задачи за неговите футболисти ще бъде да опазят голмайстора на Бразилия Неймар. "Вероятно ще бъдем много близо до него всеки път, когато получи топката. Ще се опитаме да го покрием като колектив. Ще го преследваме и ще опитаме да го спрем"Минейрао" в Бело Оризонте, където ще играят и тази вечер. "Куражът ще е от голямо значение. Ако нямаш куража да се бориш срещу съперника, целия стадион и цялата нация, тогава резултатът ще е ясен", завърши Сампаоли.

Първата среща от осминафиналите на световното първенство ще започне в 19.00 часа българско време. В другия мач в събота един срещу друг ще се изправят Колумбия и Уругвай от 22.00 часа.

източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати