Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Четвъртък
Май 13
Начало arrow Технологии arrow Следващият iPhone - по-голям?

Следващият iPhone - по-голям?

  Print E-mail
2014-06-24 13:57:18
източник: dnes.bg

Apple подготвя два нови модела iPhone, като се очаква те да бъдат с по-големи размери от досегашните представителит на гамата. Производството им ще започне масово през следващия месец, посочва Bloomberg, като се позовава на свои източници.

Единият модел ще бъде с 4,7-инчов екран, като се подготвя и модел с 5,5-инчов. За сравнение, сегашният iPhone 5s има 4-инчов панел. Плановете на Apple са да представи двете устройства през септември 2014 г.

Според Bloomberg следващият iPhone ще има и промени в дизайна. Очаква се той да е по-заоблен и по-тънък. Производството на 5,5-инчовия модел ще е по-сложно, отколкото на по-малкия вариант.

Очаква се това да причини по-ниска производствена ефективност, която трябва да бъде преодоляна, преди производственият обем да може да се увеличи, казва източникът на агенцията.

В бъдеще компанията има още по-амбициозни идеи. Компанията тества нов дизайн за iPhone, като сред идеите е и извит екран, както и допълнителни сензори, които усещат различна сила на натиск върху екрана и др. Тези разработки обаче остават за някое от по-следващите поколения на смартфона, предава още Bloomberg.

Решението на Apple да се насочи към по-големи екрани e в противоречие със заложената от покойния основател и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс философия. Новият ръководител на команията Тим Кук обаче вероятно няма голям избор, защото повечето производители вече се насочиха към смартфоните с по-големи панели.

Това създава натиск върху компанията, а тя вече не е в състояние да пренебрегва пазарните тенденции.

Потребителите все по-често предпочитат устройства с по-големи екрани – в Китай 40% от мобилните устройства, продадени досега през 2014 г. и базирани на Android, са с дисплей с размер над 5 инча, показва оценка на Forrester Research.

Редица конкуренти, включително Samsung Electronics и HTC Corp., представиха смартфони с дисплеи, които са по-големи от 5,7 инча.

По-рано през този месец Apple представи нови функции за софтуера за iPhone и iPad в опит да добави повече функции и полезност към устройствата. Новият мобилен софтуер IOS 8 на компанията има функции, които дават възможност на потребителите да използват приспособления за наблюдение на тяхното здравословно състояние и възможности за дистанционно управление на ключалки и осветление за дома им.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Технологии
  Новини През тази нощ, в 3:00 ч. превъртяхме часовниците с един час напред по лятното часово време.Припомняме, че смяната на астрономическото време с лятно беше въведена с цел икономия на разходи ...
  Новини През последните няколко мандата сякаш свиканахме управляващите да вземат странни решения "в 12 без 5". Спорни законодателни инициативи, ударни назначения в държавната администрация, ...
  Новини Радослав КЪРДЖИЕВ, управител на „ИКОН“ ООД: „Обслужваме хора, които работят с много и различна информация“ След успешно реализиран проект от една от водещите фирми в IT ...
  Новини Facebook работи върху сайт за проследяване на руската пропаганда в мрежата, предаде Дойче веле.Новият портал на компанията ще показва дали дадена публикация е свързана с руската ...
  Новини Защо шесто поколение изтребител на Русия може да победи американските изтребители F-22 или F-35 по време на въздушна битка, пише в коментарен материал списание National Interest.Авторът на ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?