29 Март 2024 г. Петък

Англия игра, Италия победи

2014-06-15 10:19:58

Италия спечели изключително важна победа с 2:1 срещу Англия в дербито от Група Д на световното първенство.


"Адзурите" не изиграха най-добрия си мач, но показа завидна ефективност и реализира две от трите си положения за гол.


Клаудио Маркизио откри резултата в 35-та минута с топовен удар след заучено изпълнение на корнер.


Англия обаче изравни само две минути по-късно след скоростна акция, след която Уейн Руни асистира на Даниел Стъридж.


В началото на второто полувреме Марио Балотели отново даде преднина на Италия, засичайки с глава отблизо центриране на Кандрева.


До края на мача Англия натисна и имаше превъзходство през почти цялото време, но така и не можа да стигне до гол. В самия край пък Андреа Пирло тресна греда от фаул.

В състава на Италия заради контузии не можаха да започнат Джиджи Буфон и Матиа де Шилио, които бяха заместени от Салваторе Сиригу и Джорджо Киелини. Малко изненадващо пък в центъра на отбраната бе Габриел Палета вместо Леонардо Бонучи.


Селекционерът на Англия Рой Ходжсън пък опроверга критиците си, които предричаха, че ще подходи консервативно и заложи на нестандартен ход, като пусна младия Рахийм Стърлинг като разиграващ халф в центъра на терена.


Англия започна по-активно мача и още в 4-та минута Стърлинг се отличи със страхотен удар от дистанция, който разтърси мрежата близко до сглобката на гредите. Малко след това пък Сиригу трябваше да се хвърля, за да избие също толкова опасен удар на Джордън Хендерсън. Последваха неточни удари на Уелбек и Глен Джонсън.


Италия отправи първия си удар в 19-та минута, когато Кандрева стреля силно от дистанция и макар топката да бе насочена право към Харт той не успя да я улови, но нямаше кой да направи добавка. Марио Балотели също пробва мерника си от 25 метра, но прати топката над вратата.
В средата на полувремето италианците за малко да си вкарат автогол, когато Дани Уелбек проби мощно покрай Палета в наказателното поле и поднесе назад, Бардзали се хвърли да пресече, като топката мина на сантиметри от гредата.
В 33-та минута Дармиан застигна центриране до аутлинията и поднесе назад към Балотели, но той стреля лошо с глава от удобна позиция.
Като цяло Англия бе по-активният отбор, но противно на логиката на игра Италия откри резултата. След заучено изпълнение на корнер Пирло пропусна топката пред наказателното поле и тя стигна до Клаудио Маркизио, който с топовен удар през купа от играчи опъна мрежата.
Англия обаче отговори почти мигн

овено и изравни само две минути по-късно. Стърлинг даде прекрасен пас в коридор за Руни по крилото, той центрира също толкова прецизно към втората греда и там връхлитащият Даниел Стъридж засече на празна мрежа.

Радостта в щаба на англичаните бе толкова голяма, че физиотерапевтът изкълчи глезена си и трябваше да бъде изнесен на носилка. Това наложи прекъсване на играта за около две минути.


До края на частта Италия бе по-активният отбор. Малко преди края Балотели изпревари Джо Харт за топката и макар да не успя да стреля веднага, след това от малък ъгъл прехвърли технично вратаря, но защитник изби от голлинията. Корнерът отново бе изпълнен заучено от италианците и топката стигна до Кандрева, който залъга съперник и стреля от малък ъгъл,но уцели страничната греда.


Второто полувреме започна с опасен удар на Стъридж, който затрудни Сиригу, но след това защитник изчисти. В 50-та минута Италия отново излезе напред. Кандрева центрира добре към втората греда и след като Кейхил изпусна Марио Балотели, той отблизо засече с глава в мрежата.


Англия опита да отвърне и от този момент имаше преимущество на терена. Въпреки това обаче трудно стигаше до чисти голови положения и бе принудена да пробва удари от далеч. Уейн Руни пробва диагонален изстрел покрай вратата. На два пъти англичаните имаха претенции за дузпа, които обаче бяха след игра тяло в тяло срещу Уелбек и Джерард.


В 63-та минута Англия пропусна своя най-добър шанс. Лейтън Бейнс подаде към оставения непокрит в пеналта Руни, той си нагласи топката на десния крак, но след това от упор стреля покрай вратата.


Рой Ходжсън потърси промяна, като последователно пусна в игра креативните Рос Баркли, Джак Уилшър и Адам Лалана, но нито един от тримата не можа да се отличи. Единствено халфът на Евертън нанесе един диагонален удар, който обаче бе спасен от Сиригу.


Англия на два пъти имаше удобни възможности от преки свободни удари, но първо изстрелът на Лейтън Бейнс бе спасен чудесно от Сиригу, а след това Джерард стреля над вратата.
В самия край пък Андреа Пирло показа далеч по-добър мерник, като също от фаул тресна напречната греда.

Англия - Италия 1:2


0:1 Маркизио 35
1:1 Стъридж 37
1:2 Балотели 50
Англия: Харт, Джонсън, Кейхил, Джагиелка, Бейнс, Джерард, Хендерсън (73 Уилшър), Стърлинг, Руни, Уелбек (61 Баркли), Стъридж (79 Лалана)
Италия: Сиригу, Киелини, Палета, Бардзали, Дармиан, Де Роси, Кандрева (79 Пароло), Маркизио, Пирло, Верати, Балотели (73 Имобиле)

източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати