25 Април 2024 г. Четвъртък

В Шумен предпочели 15-ия в листата пред Станишев

2014-05-26 18:55:40

Оказа се, че избирателите на БСП в Шумен са предпочели 15-ия в листата Момчил Неков пред лидера на партията и водач на кандидадите за евродепутати Сергей Станишев.

Лидерът на левицата е получил 701 преференциални гласа, но от най-много избиратели е предпочетен Момчил Неков със 716 гласа, за Георги Пирински са дадени 247 гласа, а за Илияна Йотова - 224. 

Номерът на БСП в бюлетината беше 15, но той беше отбелязан в квадрачте, а в кръгче от избирателите се посочваше преференцията. 

Въпреки това - дали поради объркване на избирателите или не, излезе, че роденият в Силистра през 1986 г. Ненков, който е магистър по „Политически мениджмънт“ в СУ „Св. Климент Охридски“ и магистър по „Международни икономически отношения“ в УНСС, докторант във Философския факултет на Софийски университет, е по-харесван от Станишев.

Иначе данните на РИК-Шумен сочат, че Томислав Дончев, водач на листата на ГЕРБ и Филиз Хюсменова, на първо място при кандидатите на ДПС са най-предпочитани при преференциалния вот в Шуменска област.

За Дончев са дадени 2140 преференциални гласа, а за първата в листата на ДПС - 901. 

Със значителен брой преференциална подкрепа в листата на ГЕРБ са още Селиме Кърджалиева, която е от близкото с. Венец - 191 гласа, Мария Габриел - 189, и Андрей Ковачев - 109. 

Николай Бареков („България без цензура”) има 461 преференции, а Ангел Джамбазки (ВМРО) и по този показател е втори в Шуменска област – 306 преференции. 

Меглена Кунева („Реформаторски блок”) е подкрепена лично от 482 гласоподаватели, Светослав Малинов - от 357, Корман Исмаилов - от 177. 

Сред останалите кандидати за евродепутати с по-голяма подкрепа са Ивайло Калфин (АБВ), избран от 356 души, Валери Симеонов (НФСБ) - от 183-ма, Волен Сидеров (ПП „Атака”) - от 151, Ивайло Русчев (АБВ) - от 169, и Петър Курумбашев (КБ) - от 118, а за Надежда Нейнски („Синьо единство”) са дали вота си едва 24 души.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Шумен


Новини
Издадените разрешителни за строеж на жилища, и започналите строежи в Шуменска област чувствително намаляват в сравнение с миналата година, сочат данните на регионалната статистика.П ...
Новини
Близо десет нови теча са установени по водопровода от язовир "Тича", който захранва Шумен, съобщава БНР.Припомняме, градът и още три села (Белокопитово, Дибич и Панайот Волов)  ...
Новини
Областният координатор на Движение България на гражданите и общински съветник в Шумен Даниела Русева е водач на листата на Реформаторския блок в 30-ти многомандатен избирателен район.Листата ...
Новини
Маскирани мъже нахлуха в къща в Шумен и пребиха семейството, в което и 80-годишна баба, за да го оберат.Случката като сцена от екшън се разиграла във вторник след 23 часа. През това време бабата, дъще ...
Новини
Кампания "Да спасим книга" за подкрепа с книги на читалища и училищни библиотеки продължава своята дейност и през 2017 г. През всеки един месец на календарната година ще се стремим ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати