Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Четвъртък
Май 13
Начало arrow България arrow До 58 лева надница за партиен застъпник на евровота

До 58 лева надница за партиен застъпник на евровота

  Print E-mail
2014-05-10 09:25:33
източник: dnes.bg

Предизборните кебапчета и курбани не са единственият бонус за избирателите по изборите, посочва в. "Труд". Хиляди българи щурмуват партийните централи, за да бъдат наети за застъпници на 25 май и да си докарат прилична сума към семейния бюджет. Хонорарът стига 58 лв., показа проверка на изданието. 
Всяка партия има право на 1 застъпник във всяка от 12-те хиляди секции. Изненадващо най-много плащат за застъпници в Разград.

По отношение на предизборната кампания, пред "24 часа"На този етап определям тона на кампанията като цяло като доста по-нормален и коректен спрямо спрямо предишната, дано така и да продължи. С това обаче не застъпвам тезата за смекчаване на различията - това би означавало края на политиката. Напротив, добре е да се сблъскат аргументи съобразно идеологическата определеност на участниците в надпреварата. От по-съдържателна кампания България само ще спечели. Има анти-ДПС ниша в българската политика и всички партии са се изкушавали да намерят своето място в нея.

Този рефлекс се е проявил в различна степен и с различен език - от изключително брутален и арогантен, с който ДПС е обявено за универсално зло, етническа партия, пета колона и други... Аз обаче и в това отношение съм по-скоро оптимист, защото ДПС ще излезе от своя негативен образ. Дълъг процес е, но неизбежно ще се реализира и мисля, че поведението, начинът, по който правим тази кампания, също ще даде своя принос." Местан допълва, че лозунгът на кампанията е "ДПС в Европа, Европа в България".

Идеята е да се обърне внимание и към малкия човек, към малките населени места, към малкия бизнес. "Точно в тази посока бяха и усилията от май м.г. насам за промени в проекта за споразумение България - ЕС за следващия планов период, в резултат на които ще стане възможно да се реализира механизмът на
преразпределителното субсидиране на земеделските производители", посочва Местан.

Според Румен Йончев, председател на Земеделския народен съюз, именно ДПС са виновни за състоянието на българското земеделия. Пред "24 часа"Когато аз бях във фонд "Земеделие", ние успяхме да постигнем акредитация на първата в Централна и Източна Европа разплащателна агенция. Смея да твърдя, че оттогава българската администрация не е постигнала нещо подобно. ДПС влезе с гръм и трясък в земеделието и сложи край на този крехък възход. Не се ли питате къде е днес техният министър Дикме и други такива герои? "Балансьорите имат интерес от нестабилност, от клатене на държавата, за да са  винаги нужни."

"Предизборната кампания е вяла. Прави ми впечатление, че липсва дори агресията, която всички очакваха", подчертава в интервю за "Преса" Илиана Радева, кандидат от евролистата на коалиция КОД.

Блъф се оказа обещанието на ГЕРБ до края на вчерашния ден да внесе вот на недоверие към правителството за провал в енергийната политика, допълва по темата "Сега". В последния момент опозицията се отметна от публичната си заявка, а искането така и не бе внесено в деловодството на парламента. От партията изтъкнаха като причина отказа на Националната електрическа компания да им предостави отчета си, който съставлявал най-важната част от мотивите за вота.

Българите ще имат раница за оцеляване при бедствия в дома си според одобрена от правителството национална програма за защита от бедствията за периода 2014-2018 г., анонсира под глава "24 часа". Държавата ще организира измислянето и изработването на "раница с всичко необходимо при опасност", предвижда документът, одобрен от Министерския съвет. След като бъде разработена, раницата ще бъде рекламирана от държавата, а хората ще могат да  си я купуват от търговските вериги.

Онлайн матури ще пробва просветното министерство от следващата учебна година, съобщава на първа страница "Стандарт", позовавайки се на просветния министър Анелия Клисарова. "Няма да правим стресови ситуации, първоначално ще въведем изпита на поправелна сесия и то по предмет, по който има най-малко желаещи", обяснява тя. "Ако системата проработи, изпитът може да бъде въведен за децата, които учат в чужбина. Виртуалният тест бе поискан от родните школа зад граница.

Темата на "Стандарт" също е с акцент образование. Изданието отбелязва, че на 24 и 25 май абитуриентите ще се събират пред  църкви и музей, тъй като училищните дворове ще бъдат затворени заради изборите.

Според челото на "Телеграф" фермери са луднали по отглеждането на червеи заради гарантиранатапечалба, ниски разходи и приемливи европейски субсидии. Бизнесът с отглеждане  на червеи за биотор може да носи по 20 000 лв. печалба на година.

Междувременно във водещата си новина "Преса""">Руските вносители на зарзават, които системно нарушават родното законодателство, ще бъдат следени изкъсо, а обяснението, че внасят лична консумация 1000 кг домати, вече няма да бъде допустимо заради затегнатия по границите контрол, допълва "Монитор". Практиката един превозвач да внесе за семейството си 
няколко тона домати с лекотоварния си автомобил в три последователни дни, и то през различни пунктове, вече няма да е възможна, гарантира пред изданието зам.-министърът на земеделието Явор Гочев.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини За пети пореден път печелим парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов не изневери на стила си от последната година и анализира резултатите от изборите с видеовключване във фейсбук от двора ...
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  Новини На 6 ноември почитаме паметта на Свети Павел, архиепископ Константинополски, на Света Клавдия и на Препдобния Лука Тавроменийски. - - Павел Солунянин, архиепископ Константинополски (Цариградски), ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?