Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Четвъртък
Май 13
Начало arrow България arrow Облекчен визов режим ще насърчава руснаците да идват

Облекчен визов режим ще насърчава руснаците да идват

  Print E-mail
2014-04-25 21:32:07
източник: dnes.bg

Облекчен визов режим за руските туристи обмисля страната ни. Това стана ясно преди среща на външния ни министър Кристиан Вигенин с представители на туристическия бизнес в Бургас. 

"За руските граждани, които имат собственост у нас, възприемаме практиката за издаване на многократни, едногодишни, а в някои случаи по-дългосрочни визи, което да им позволи да посещават по-често своята собственост и да идват по-често със семействата си", обясни той. 

"Освен това насърчаваме туристите, които сега кандидатстват за визи, които вече са били в предишни години тук, да получават едногодишна, двукратна виза, която ще изтича в края на следващия туристически сезон. т.е. стимулираме ги освен тази година да посетят България, а и следващата година", добави Вигенин.

Той каза, че са взети и други мерки по отношение на подобряване на туристическите услуги. Прекратена е практиката да се дават определени квоти за туристическите фирми за определен брой туристи. Няма да се пренасочват и туристи в изнесените визови центрове, където услугата се оскъпява и усложнява.

Вигенин добави, че става въпрос за летовниците от Русия, Украйна, Беларус и Молдова. Външният министър очаква повече украинци да предпочетат българските курорти заради събитията в Крим.

Той коментира и проблема с липсата на кадри в туристическия бранш и намерението на хотелиери да привлекат сезонни работници - студенти от чужбина. "Ако в България има глад на кадри в сферата на туризма, ще бъде направено всичко необходимо да се привлекат българските малцинства от Украйна и Молдова", заяви Вигенин.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини За пети пореден път печелим парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов не изневери на стила си от последната година и анализира резултатите от изборите с видеовключване във фейсбук от двора ...
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  Новини На 6 ноември почитаме паметта на Свети Павел, архиепископ Константинополски, на Света Клавдия и на Препдобния Лука Тавроменийски. - - Павел Солунянин, архиепископ Константинополски (Цариградски), ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?