Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Понеделник
Юни 21
Начало arrow Политика arrow ГЕРБ очакват да са първа сила още на старта на предизборната кампания

ГЕРБ очакват да са първа сила още на старта на предизборната кампания

  Print E-mail
2014-03-31 16:50:29
източник: news.bg

ГЕРБ си поставя целта да бъде първа още на старта на предизборната кампания за евровота на 25 май. Опозицията желае не само да заема първото място в класацията по брой вкарани депутати в следващия Европейски парламент, но и сега заема първа стартовата линия.

В предекорираната зала за пресконференции в централата си бившите управляващи представиха сформирания си Национален предизборен щаб и се зарекоха да бъдат победители на европейските избори.

Водачът на щаба Цветан Цветанов постави като задача пред ГЕРБ да се регистрира първа за изборите в Централната избирателна комисия, като за това вече млади гербери от няколко дни стоят на пост пред входа на ЦИК и се стремят да запазят патента - ГЕРБ да бъде първия записан кандидат.

"Целта в тази кампания е да бъдем първа политическа сила, да сме партията, която ще получи най-много гласове и да има повече евродепутати от последните европейски избори през 2009-а година", заяви Цветанов, който се похвали, че от седем години насам винаги при национални кампании е бил председател на предизборния щаб.

Негови заместници ще са Румяна Бъчварова, Цветомир Паунов, а анализите ще са задача на председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

Народни представители от ГЕРБ, сред които Красимир Ципов, Димитър Лазаров, Димитър Главчев и Александър Ненков, също ще участват активно в предизборната кампания преди 25 май.

"Няма време", отсече водачът на евролистата на ГЕРБ Томислав Дончев, който получи думата от Цветанов с характеристиката - "каквото и да кажа за водача на листата, смятам, че ще е малко".

На старта на изборната битка Дончев осъзнава, че хората често се оплакват от липсата на пари, разум и морал, а това, което всъщност не ни стига, е времето. "Докато някой спи или се опитва да приспи всички ни, времето лети, светът се движи, сметките се трупат, а децата ни не спират да растат", се замисля още ексминистърът на европейските фондове и призова -"Да не губим време. Идва време на избор".

Бившите управляващи ще се опитат да убедят хората да пуснат бюлетина за тяхната евролиста с мотива, че са партията, която осъзнава, че Европа не е само континент или общ пазар и институции, а Европа е ценности, стандарти и самочувствие. "Европа не е проблемът, Европа е част от решението", именно това е мотото, с което ГЕРБ се изправя на предизборната напревара.

Водачът на битката Томислав Дончев ще се бори за по-добро образование, модерно земеделие и повече инвестиции. Той обаче иска да напомни на хората, че Европа не е само донор, а семейство. "Изборът сега е между харчене и растеж", подчерта Томислав Дончев и изтъкна, че ГЕРБ е избрала да създава бъдеще за децата си, а не да крадем от тяхното.

Бившите управляващи обаче признават, че им трябва повече доверие - към тях и между самите тях. "Тези избори са залог дали ще превърнем технологията на подмяната в национален утвърден стандарт и дали българското общество е приспано. Време няма, обратното броене започна. Изборът е само един", обяви кандидат номер 1 на ГЕРБ за следващия европарламент преди да се впусне в предизборната кампания.

Във финалните си думи Цветан Цветанов не пропусна да се обърне с призив и към своите политически опоненти и да ги увери в това, че опозицията няма да прибягва до скандали от типа на бюлетините в Костинброд. "Нека да има реален дебат за силна и обединена Европа, да има отговори, които да бъдат дадени на българското общество и най-вече как една безпринципна коалиция между БСП, ДПС и "Атака" управлява днес България", призова още бившият вътрешен министър.

ГЕРБ ще плаща сметките за предизборната кампания само с пари от партийната си субсидия и отново няма да приема никакви дарения.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че ...
  Новини БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста. - - Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с ...
  Новини Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в ...
  Новини Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го приемат. ...
  Новини ГЕРБ ще внесе свой проект за Конституция днес. Ние искаме ВНС да се произнесе. Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.Той каза, че още днес ще бъдат предприети действия да има възможност за ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?