Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Петък
Май 14
Начало arrow Икономика arrow Разделят на 4 единната сметка за плащания към държавата?

Разделят на 4 единната сметка за плащания към държавата?

  Print E-mail
2014-02-06 17:56:37
източник: news.bg

Една сметка с 4 подсметки, или 4 отделни сметки ще бъдат отворени за българския бизнес. В един от двата варианта ще се превърне сегашната единна сметка, където фирмите плащат задълженията си към държавата.

Окончателното решение обаче ще стане ясно през следващата седмица, когато финансовото министерство ще чуе и гласа на бизнеса по темата.

Министърът на финансите Чобанов призна, че в момента тази единна сметка е неблагоприятна, като на това мнение е и Конституционният съд.

Дали отделни сметки или подсметки - те трябва да са тези за задължителното пенсионно осигуряване, за здравните вноски, данъчната сметка и тази за социалното осигуряване.
"Всяка от тези сметки ще запази философията за погасяване на задълженията", подчерта министър Чобанов.

Разделянето на единната сметка обаче може би ще означава иплащания с четири различни платежни нареждания,което означава четири такси. И тази подробност обаче е в процес на изясняване.

Министърът на финансите е доволен донякъде от приходите в НАП и в Агенция "Митници" и не може да ги определи като катастрофални. Все пак според Чобанов те могат да бъдат и повече.
"Няма как за половин година да се санира един упадък в двете институции за последните няколко години като поведение, резултати, практики", отбеляза още финансовият министър.

Той отново спомена идеята за оптимизиране на 20% отцентралното управление на НАП, като уточни, че това не означава съкращаване на 20 на сто от персонала.

Агенция "Митници" пък скоро ще може да се похвали с нов устройствен правилник.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Икономика
  Новини Средно с 2,79% поскъпва токът за битовите абонати докато цената на природния газ и на парното поевтиняват, обявиха от КЕВР.Поскъпването на цената на тока за следващата година за ...
  Новини Икономическите последствия е пистата, по която ще бягат и ще се състезатават всички политическ партии след кризата с коронавируса. Така проф. Антоанета Христова от Института за изследване ...
  Новини От началото на годината, когато дори не се очакваше да има такава тежка картина в света, започнаха да падат цените на типичните борсови стоки. Това обяви изпълнителният директор на Софийската стокова ...
  Новини Сдружението за модерна търговия, в което са най-големите търговски вериги, настоява президентът Румен Радев на наложи вето върху тавана на цените на стоките и услугите. Те разпространиха днес ...
  Новини Да се прекратят промоциите в търговските обекти, защото водят до струпване на много хора. За това настоя Димитър Зоров, председател на Асоциацията на млекопреработвателите в България в сутрешния ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?