Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Четвъртък
Май 13
Начало arrow Политика arrow Реформаторите – на финалната коалиционна права

Реформаторите – на финалната коалиционна права

  Print E-mail
2013-12-06 18:44:12
източник: dnes.bg

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обяви, че Реформаторският блок в момента е на финалната фаза на преговори за коалиционна формула.

"Стратегическата ни дългосрочна цел е обединение, но да се говори за обединение преди европейските избори е пресилено", коментира той в Смолян, цитиран от БТА.

По думите му сегашната ситуация на дълбока криза на доверието не може да произведе парламент и правителство, които да имат достатъчно доверие на българските граждани, за да могат да извадят страната от кризата.

Според него и продължаващата от 5 г. икономическа криза, и дълбоките проблеми, които обществото ни има в здравеопазване, образование, демография, всичко това се съсредоточава именно в кризата на доверието към политиката, демокрацията и институциите.

Кънев допълни, че заради наблюдаващата се цялостна криза на доверие в обществото, едно от предложенията на Реформаторския блок е за съкратен мандат на следващото Народно събрание.

"Без доверие от гражданите, управляващите не могат да решават проблемите", категоричен бе той.

По негово мнение няма достатъчно доверие не само в сегашните управляващи, не само в довчерашните управляващи от ГЕРБ, но и в партиите от Реформаторския блок.

"Затова е нужно едно реформаторско правителство с ясна програма за период от 18 до 24 месеца. Вярваме, че в този период от около 2 г.  България може да бъде отворен и проведен сериозен конституционен дебат, както и дебат какви трябва да бъдат националните икономически приоритети", смята председателят на ДСБ.

По негово мнение съгласие върху подобен план може да бъде голяма крачка към връщане на доверието на българите в политиката и в държавните институции.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че ...
  Новини БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста. - - Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с ...
  Новини Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в ...
  Новини Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го приемат. ...
  Новини ГЕРБ ще внесе свой проект за Конституция днес. Ние искаме ВНС да се произнесе. Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.Той каза, че още днес ще бъдат предприети действия да има възможност за ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?