10 Август 2022 г. Сряда

Българите все още са най-страдащата нация

2013-12-03 00:11:54

За трета поредна година България оглавява класацията за най-страдаща нация. Изследването е проведено от „Галъп интернешънъл“, а данните сочат, че за 2012 година 39 на сто от сънародниците ни определят живота си като достатъчно тежък, за да бъде наречен "страдание". В негативната класация страната ни е следвана от Армения, където 37% се определят като страдащи. След това се нареждат Камбоджа, Хаити, Унгария, Мадагаскар, Македония и Иран.

„Галъп интернешънъл“ класифицира живота на респондентите си като „преуспяващ“, „борба“ и „страдание“ в зависимост от това как те самите определят настоящето и бъдещето си по скала от едно до десет. Агенцията определя като „страдащи“ хора, които поставят оценка на живота си 4 или надолу.

Едва в 17 страни 2% или под 2% от населението се определя като „страдащо“.По-голяма част от тях са развити и богати страни, но в списъка попадат и развиващи се страни.

В Исландия, Катар Швеция, Норвегия, Обединените Арабски емирства и Нигерия страдащото население е 1%. В Швейцария, Сомалиленд, Венецуела, Австралия, Канада, Нова Зеландия, Германия, Тайланд, Холандия, Кувейт и Либия 2 на сто се определят като страдащи.

Галъп отбелязва, че лидерите в България са се изправили срещу проблемите, свързани с високите нива на страдание, през 2013 година.

От агенцията отбелязват, че протестите срещу бедността са довели до падането на дясноцентристкото правителство на Бойко Борисов, но въпреки това социалното напрежение заради корупцията и бедността остава.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Президентът Румен Радев най-вероятно ще разпусне парламента в седмицата след 1 август, след като стана ясно, че партиите и коалициите трябва да се явят на предсрочни парламентарни избори.Началото н ...
Новини
Министерството на здравеопазването актуализира списъка на лечебните заведения, с които има сключен договор за предоставяне на лабораторни услуги. Списъкът включва общо 177 лечебни заведения.Министерс ...
Новини
На 2 юни по традиция почитаме паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Този ден се чества от 1901 година, когато на връх Околчица - лобното място на Ботев, се събират ...
Новини
За пети пореден път печелим парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов не изневери на стила си от последната година и анализира резултатите от изборите с видеовключване във фейсбук ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати