26 Април 2024 г. Петък

Полузатварят София в сряда заради шествия, митинги, протести и др.

2013-11-19 23:06:56

Столична община разпространи съобщения за утрешните ограничения на движението в централната част на София заради няколко митинг-шествия.

Припомняме, утре в столицата ще е „горещо", заради проявите на КНСБ, които докарват в София със 160 автобуса и 50 микробуса хиляди синдикалисти.

Освен това таксиметровите шофьори организират протестен митинг шествие, а и ранобудните студенти готвят окупация на парламента, където ще се засекат със синдикалния митинг, но пък КНСБ предупреди, че няма да допусне странични участници в него.

Ето и информацията от столичното кметство.

От 10.00 ч. до 12.20 часа се забранява влизането и паркирането на пътни превозни средства по южното пътно платно на бул. „Цар Освободител" между ул. „15-ти ноември" и бул. „Васил Левски" в посока бул. „Васил Левски" за изграждане на сцена в обхвата на паметника на Цар Освободител, с лице към Народното събрание.

По преценка и разпореждане на СДВР ще  се забранява влизането и паркирането на пътни превозни средства  до отпадане на необходимостта както следва:

.По бул. „Христо Ботев" между бул. „Патриарх Евтимий" и пл. „Македония" в посока пл. „Македония" с изключение на трамвайните мотриси на градския транспорт;

От 10.45 часа до преминаване на участниците в шествието в двете посоки по:

- бул. „Христо Ботев" между пл. „Македония" и бул. „Тодор Александров" с изключение на трамвайните мотриси на градския транспорт;

- ул. „Алабин" между ул. „Княз Борис І" и бул. „Христо Ботев" с изключение на трамвайните мотриси на градския транспорт;

От 11.30 часа до преминаване на участниците в шествието в двете посоки по:

- бул. „Ал. Стамболийски" между бул. „Христо Ботев" и пл. „Св. Неделя";

- бул. „Витоша" между ул. „Алабин" и пл. „Св. Неделя", с изключение на трамвайните мотриси на градския транспорт;

- бул. „Кн. Мария Луиза" между пл. „Св. Неделя" и ул. „Екзарх Йосиф", с изключение на трамвайните мотриси на градския транспорт;

- бул. „Т. Александров" между бул. „Христо Ботев" и бул. „Кн. Мария Луиза";

- бул. „Цар Освободител" между ул. „Г.С. Раковски" и пл. „Независимост".

- бул. „Кн. Александър Дондуков" между ул. „Г.С. Раковски" и пл. „Независимост", с изключение на трамвайните мотриси от маршрутите на градския транспорт.

От 12.00 до приключване на митинга в двете посоки по:

- бул. „Цар Освободител" между ул. „Г.С. Раковски" и бул. „Васил Левски";

- ул. „Цар Шишман" между ул. „Аксаков" и пл. „Народно събрание";

- ул. „15-ти ноември" между бул. „Цар Освободител" и пл. „Св. Александър Невски".

Забранява се   престоят и паркирането на пътни превозни средства, както следва:

От 07.00 до приключване на мероприятието, с изключение на 160 броя автобуси и 50 броя микробусите, превозващи участниците в Националното шествие и митинга, сигнализирани по подходящ начин на:

- централното пътно платно на бул. „Македония" между бул. „Христо Ботев" и пл. „Руски паметник" - двустранно, без да се пречи на движението на трамвайните мотриси и извън обхвата на трамвайните спирки;

- бул. „Христо Ботев" между ул. „Хан Аспарух" и пл. „Македония".

. От 07.00 часа до приключване на мероприятието на:

- паркингите на пл. „Македония";

- паркингите на пл. „Народно събрание".

. На мястото определено за сборен пункт на участниците в Националното шествие -  пл. „Македония" пред сградата на КНСБ, за времето на организиране на шествието, движението да бъде преустановявано по преценка на СДВР, без да се пречи на движението на трамвайните мотриси на градския транспорт.

Във  връзка с провеждане на протестно шествие и митинг срещу Закона за автомобилните превози се въвеждат промени в организацията на движение също на 20 ноември.

Забранява се  престоят и паркирането на пътни превозни средства, както следва:

От 08.00 до 15.00 часа по ул. „Оборище" между бул. „Васил Левски" и ул. Г. С. Раковски";

От 12.00 до 15.00 часа на северната дъга на пл. „Св. Александър Невски", с изключение на таксиметровите автомобили и автомобилите на участниците в проявата, определени от организатора.

От 11.30 до 15.00 часа на 20.11.2013 г.  се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Оборище" между бул. „Васил Левски" и ул. Г. С. Раковски".

Сборният пункт на участниците в протестното шествие и митинга се организира от 12.00 часа на 20.11.2013 г. на северната дъга на пл. „Св. Александър Невски".

Шествието ще се проведе без автомобили по следния маршрут:

пл. „Св. Александър Невски", ул. „Оборище", ул. „Г. С. Раковски", бул. „Княз Александър Дондуков" до пл. „Независимост" с провеждане на митинг в 13.00 часа на пл. „Независимост" пред сградата на Народно събрание 2 и обратно по следния маршрут:

пл. „Независимост", бул. „Княз Александър Дондуков", ул. „Г. С. Раковски", ул. „Оборище" до северната дъга на пл. „Св. Александър Невски.

Уточнява се, че шествието ще се проведе по тротоара и в крайната дясна лента на пътното платно, без да се спира движението на масовия градски транспорт.

По повод протеста на ранобудните студенти Столична община не предприема нищо, най-вероятно поради факта, че техните действия се характеризират с "асиметричност" и непредстазуемост.

източник: news.bg

Последни новини от категория София


Новини
Третият лъч на метрото се очаква да тръгне на 26 август, разкри столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти, след като инспектира столичната 51 детска градина "Щурче".В м ...
Новини
От МВР не отчитат засилено движение по пропускателните пунктове в неделния ден, който е първия ден на Възкресение Христово, информира БНР. Мнозина столичани напуснаха София преди празни ...
Новини
172 снегорина са на терен в София, съобщава БНР.Те обработват улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, както и основни улици в кварталите, стръмни участъци и общински пътища.За ...
Новини
За три дни заразените с коронавирус в света са скочили до над 300 000. У нас за миналото денонощие има общо 29 нови случая. Това обяви шефът на оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.171 стана ...
Новини
Специализирана акция се провежда в столичния квартал "Факултета". Тя е започнала около 19.30 часа, съобщи "Нова телевизия".Операцията е насочена срещу разпространен ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати