Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Четвъртък
Май 13
Начало arrow България arrow Кандидатите на БСП и ГЕРБ на балотаж в Селча

Кандидатите на БСП и ГЕРБ на балотаж в Селча

  Print E-mail
2013-09-30 08:18:59
източник: dnes.bg

Изборният ден в девинското село Селча приключи без избран кмет, предстои балотаж между кандидатите на БСП и ГЕРБ, съобщиха от ОИК- Девин.

На проведения днес първи тур на частичните избори за кмет на Селча води кандидатът на БСП Венелин Иванов, за когото са гласували 125 от избирателите, пише БТА.

На втора позиция остава Али Парпулев /ГЕРБ/ със 120 гласа. Вотът за кандидата на Земеделски народен съюз Венко Топалов е 68 гласа. Претендентът на ДПС Венелин Дьовленски получава 64 гласа, а Добромир Топалов от НДСВ е предпочетен от 61 избиратели.

Общинската избирателна комисия /ОИК/ в Гърмен обяви края на изборния ден в 8,25 ч. тази вечер, след като приключигласуването във всичките 21 избирателни секции на днешните частични избори за кмет на общината. Това съобщиха на БТА по телефона от ОИК.

Според данните, постъпили от секционните избирателни комисии, правото си на вот в частичните избори днес са упражнили 7739 души или 62,62 процента от избирателите в община Гърмен.

Частичните избори бяха насрочени, след като досегашният кмет на общината Ахмед Башев бе избран за народен представител от листата на ДПС. Двама са кандидатите за кметския пост - Минка Капитанова, издигната от ДПС, и Верхад Ислямов, издигнат от ПП ГЕРБ.

С право на глас в днешните избори са 12 344 избиратели от община Гърмен. Висока избирателна активност показаха избирателите в родното село на двамата кандидати за общински кмет - Дебрен. В двете секции там има около 2000 гласоподаватели, близо 80 процента от които са пуснали бюлетини днес.

В селата Марчево и Скребатно, които са сред по-малките населени места, избирателната активност е била най-висока - 80 на сто, а в село Рибново в трите секции процентът на гласувалитее между 60 и 67 на сто, съобщиха от ОИК.

Назначената с решение на ЦИК от 23 септември 2013 г. преброителна комисия ще установи резултата от частичните избори за кмет на община Гърмен, като преброи бюлетините, получени от всички секционни избирателни комисии, поясни говорителят на Общинската избирателна комисия /ОИК/ в Гърмен Мартин Бусаров.

Броенето ще се извърши на всички бюлетини заедно, като няма да се знае в коя секция какъв резултат е постигнал определен кандидат, допълни той.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини За пети пореден път печелим парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов не изневери на стила си от последната година и анализира резултатите от изборите с видеовключване във фейсбук от двора ...
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  Новини На 6 ноември почитаме паметта на Свети Павел, архиепископ Константинополски, на Света Клавдия и на Препдобния Лука Тавроменийски. - - Павел Солунянин, архиепископ Константинополски (Цариградски), ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?