Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Четвъртък
Май 13
Начало arrow България arrow Доброволци - бивши военни и ловци, ще ни вардят от крадци

Доброволци - бивши военни и ловци, ще ни вардят от крадци

  Print E-mail
2013-07-31 08:26:03
източник: dnes.bg

Имаме ресурс и ще засилим полицейското присъствие в малките и отдалечени населени места, обеща вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев при посещението си днес във Враца.

В отговор на въпрос той каза, че засилването на полицейското присъствие е само една от мерките за справянето с битовата престъпност.

"Другата линия е да променим организацията на работа така, че полицаите да получават информация и да реагират адекватно при подаване на сигнал за извършване на престъпление. Търсят се и технически средства в тази насока", посочи още той и допълни, че скоро ще бъде представен комплекс от мерки за справяне с проблема.

На среща с жителите на вилната зона "Врачански лозя" той посочи още, че МВР ще търси и съдействието на обществеността в борбата с организираната престъпност.

Йовчев обясни, че ще се организират доброволни отряди за самоохрана от хора, които отговарят на условията за работа в МВР, може и на по-голяма възраст - бивши военни, полицейски служители, ловци и други.

"Доброволците ще имат съответните правомощия, които ще са по-ограничени от тези на полицията, и връзка с полицейските управления, за да подпомогнат органите на реда", обясни той.

На въпрос за бъдещето на Сигнално-охранителна дейност (СОД) към МВР министърът посочи, че структурата няма да бъде закривана, но вече няма да извършва търговска дейност.

"Част от служителите, работещи в СОД, ще бъдат пренасочени към охранителната дейност на полицията, а други ще охраняват обекти на министерството", уточни Цветлин Йовчев.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини За пети пореден път печелим парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов не изневери на стила си от последната година и анализира резултатите от изборите с видеовключване във фейсбук от двора ...
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  Новини На 6 ноември почитаме паметта на Свети Павел, архиепископ Константинополски, на Света Клавдия и на Препдобния Лука Тавроменийски. - - Павел Солунянин, архиепископ Константинополски (Цариградски), ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?