Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Вторник
Август 3
Начало arrow България arrow 72% от българите: Не се търпи вече! 22%: "Още е поносимо"

72% от българите: Не се търпи вече! 22%: "Още е поносимо"

  Print E-mail
2013-07-28 10:05:21
източник: dnes.bg

Близо три четвърти от гражданите на България смятат, че положението в страната им е "нетърпимо", сочи огласено вчера изследване, цитирано от британския вестник "Индипендънт".

Анкетата на Института "Отворено общество" измежду 1155 българи установява, че 72 на сто от тях оценяват политическата ситуация като "нетърпима", а 22 процента са на мнение, че е "поносима". Едва две на сто от сънародниците ни смятат сегашното състояние на държавата за нормално.

Делът на крайно недоволните от положението е най-голям за последните шест години и по-висок с 15 пункта в сравнение с юли 2012 г.
 

Проучването констатира също, че близо 40 на сто от населението иска незабавна оставка на правителството на Пламен Орешарски и че две трети от гражданите преценяват като влошена икономическата ситуация през последната година. От една страна 70 на сто от българите са доволни, че България е член на ЕС, ноот друга 67 на сто не искат страната да се включи в еврозоната,пише "Индипендънт".

Вестникът отбелязва, че мнозина граждани на тази най-беднадържава в ЕС възприемат своите политици за корумпирани,неефективни и безразлични към проблемите на обикновените хора.

"Индипендънт" цитира и констатацията на анкетата на КНСБ, същоогласена вчера, че едва 13,5 процента от хората в България разполагат с по 566 лева (290 евро) месечно - необходимия минимум за поддържане на адекватен начин на живот.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини На 2 юни по традиция почитаме паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Този ден се чества от 1901 година, когато на връх Околчица - лобното място на Ботев, се събират негови ...
  Новини За пети пореден път печелим парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов не изневери на стила си от последната година и анализира резултатите от изборите с видеовключване във фейсбук от двора ...
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?