Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Неделя
Ноем 28
Начало arrow Политика arrow Митниците: Тази нощ законът коленичи и монополът победи

Митниците: Тази нощ законът коленичи и монополът победи

  Print E-mail
2013-04-24 15:51:04
източник: dir.bg

Агенция "Митници" излезе с остра декларация срещу съда, който снощи спря изпълнението на заповедта за отнемане на лиценз на "Лукойл. Решението е определено като победа на монопола и олигархията."Тази нощ съдът пропусна шанса да разсее разяждащите българското общество съмнения, че в държавата ни управлява олигархия. Тази нощ законът коленичи и монополът победи".

Направо вижте колко сме бързи. Подаваш си иска и до няколо часа вече имаш решение на съда. Това да се разследва, да се видят фактите истина ли са, не са ли, явно вече не ни трябва. Просто работим Бързо, това е. Качествено ли е оставяме на вас..

Съдебна власт
Това се казва в официално съобщение Агенция „Митници” по повод решението на Административен съд София.

Снощи магистратите спряха изпълнението на заповедта на директора на митниците Ваньо Танов за отнемане на лиценза на петролно-складовата база "Илиенци", собственост на "Лукойл България".
"Тази нощ над държава-член на Европейския съюз и НАТО легна тежката сянка на чужди интереси", пише в съобщението на митниците.В него се добавя, че е станало ясно, че в една правова държава не всички са равни пред закона и пред принципите на свободния пазар. Според агенцията институции са загубили достойнство, държавата – приходи, а гражданите – вярата, че могат да живеят в нормална държава. 

Тази нощ законът коленичи и монополът победи
, пише още в острата позиция.

В нея се обяснява, че именно заради това Агенция „Митници” ще продължи да прилага законите на България - заради българската държава и гражданите.

Ден по-рано от митниците съобщиха, че отнемат лиценза, издаден на „Лукойл България” ЕООД за управление на една от техните най-важни бази заради редица нарушения. Става дума за данъчния склад „Продуктопроводи – продуктопровод от „Лукойл Нефтохим Бургас” АД до Пласментно-снабдителна база Илиенци със свързаните с него бази Карнобат, Стара Загора, Пловдив, Ветрен, Ихтиман и Илиенци".


По обяснението на компанията, става дума запродуктопровода, свързващ „Лукойл Нефтохим” с петролните бази на изредените места.

От "Лукойл" обаче подадоха жалба в Административния съд София с аргумента, черешението е тенденциозно, а делото било разгледано светкавично часове след завеждането й. 
Магистратите са спрели предварителното изпълнение на заповедта на Танов, а по същинските основания за наказателната мярка срещу компанията ще има отделен процес.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че ...
  Новини БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста. - - Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с ...
  Новини Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в ...
  Новини Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го приемат. ...
  Новини ГЕРБ ще внесе свой проект за Конституция днес. Ние искаме ВНС да се произнесе. Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.Той каза, че още днес ще бъдат предприети действия да има възможност за ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?