29 Март 2024 г. Петък

Започва най-тежката предизборна кампания!

2013-04-12 10:12:30
 „Започва най-тежката предизборна кампания в новата ни история. Съмнявам се, че правителството е в състояние, а и има намерение да организира честни избори”. Това заяви Румен Петков от БСП пред Нова телевизия. 
 
Според него за бившето правителство участието във властта било въпрос на самоцел, а за някои от тях дори „за оцеляване”.
 
„Свидетели сме на една много агресивна кампания, в това число и на замеряне на обществото с обещания”, смята Румен Петков. 

За сферата на енергетиката Румен Петков подчерта, че различни правителства на България са показвали различна способност да оперират в сферата на енергетиката. 

Правителството на Сергей Станишев имаше върхови постижения в износа на ел. енергия, каза Румен Петков и допълни, че ако ние забавим проекта „Белене” още и Турция ускори изграждането на своите мощности и Румъния финализира своите мощности, тогава ще се окаже, че кабинетът „Борисов” е работил за интересите на Турция и Румъния. Ние сме провалили един стратегически проект, защото няма да имаме пазар и наистина ще станем зависими, каза още Румен Петков.  
 
От БСП имали ясен приоритет, а именно възстановяването на проекта „Белене”. Това по думите му означавало създаването на нови 10 000 работни места за година на територията на площадката и още поне 50 000 работни места в рамките на инфраструктурата на проекта. 
 
Той упрекна и президента Росен Плевнелиев за технологията на назначаване на служебното правителство, като например участието в него на хора с двойно гражданство. 
 
Румен Петков коментира, че оттеглянето на началника на кабинета на президента Цветлин Йовчев е лош знак. 
 
„Цветлин Йовчев е човек с морал, служил на държавата. Хора като него не бива да бъдат губени от гледна точка на държавния интерес”, смята Румен Петков.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати