19 Април 2024 г. Петък

Да бойкотираме всичко английско, призова Сидеров

2013-02-04 11:14:27

Англия винаги е била резервирана към България и ако се върнем назад ще видим, че тя е искала България да стои в рамките на Османската империя и е най-големия ни враг по време на освободителните войни.

Това каза в ефира на Нова телевизия лидерът на партия „Атака"Волен Сидеров. За пример той цитира края от стихотворението „Дизраели" на Вазов: „Английо, защо ли днес бездушен жид те управлява?".

Припомняме, Великобритания поде кампания срещу евентуален „прилив на българи и румънци".

„Аз не очаквам от англичаните топло отношение, но важно е какво е отношението на нашата страна", посочи Сидеров и подчерта: „Държавата не реагира обаче". 
Той упрекна британския премиер Дейвид Камерън илондонския кмет Борис Джонсън, че са поели такава инициатива за негативно отношение към България и осъди двойния стандарт по отношение на европейските граждани. 
„Явно има двоен стандарт. Всяка държава си следи интереса и Англия явно не се притеснява да прилага двойни стандарти, но Европейската комисия трябва да се сезира и да се наложат санкции", подчерта Волен Сидеров.

Той предложи да се направи бойкот на всичко английско, на стоки от Англия, както и да се посрещат враждебно англичаните, които идват да си купуват имоти у нас, да бъдат накарани да се почувстват неудобно за това, което върши правителството им спрямо България. Лидерът на Атака даде за пример бойкотът на английски туристи в село Гела. 
(През 2004 г. кметицата Калинка Драганова не допуска английски туристи в селото, заради това е, че по-рано британското посолство отказва да издаде визи за Великобритания на членовете на местния фолклорен ансамбъл. След този протест на певците и музикантите им са издадени визи и те участват на международния фестивал в Лангулен, Уелс, където печелят много награди- бел.ред.).

Волен Сидеров осъди нападението над Октай Енимехмедов от делегатите на ДПС по време на Осмата конференция. „10-тина минути го ритаха блъскаха и той спокойно можеше да извади бомба, ако беше терорист", посочи Сидеров. 
"Аз не го оправдавам - не оправдавам по никакъв начин нападение над политици с истински или неистински пистолет. Постъпката е категорично за порицание", изтъкна лидерът на Атака. Той обаче поясни, че не приема и политическата декларация, одобрена от парламента, защото в нея пише, че нападението над Ахмед Доган еполитическо покушение. По думите на Сидеров не е редно то да се определя като политическо покушение, тъй като все още не е завършило следствието. Освен това, ако е политическо покушение, това означава, че някои има политически интерес, но не е ясно кой.

Сидеров отново изказа мнение, че отговорността за нападението над Доган трябва да се поеме от шефа на НСО и той трябва да подаде оставка.

За министъра на културата лидерът на Атака подчерта, че не оспорва неговия принос като човек на изкуството, а като министър.
"Не съм го наричал шпионин, а агент на влияние, затова, че той урежда снимане на турски сериали", посочи Сидеров и поясни, че Турция има такава политика на културна инвазия, да представя действителността си лъскава, за да промива мозъци. 
По думите на лидера на Атака, макар и да отрича именно Рашидов е помиогнал на „Пайнер" да спечели европейски проект за 3 млн. лв. 
„Като министър той поощрява турцизирането на България", категоричен бе Ссидеров.

източник: news.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати