16 Април 2024 г. Вторник

Преглед на печата днес

2012-12-14 10:34:24
Под заглавие "Операция "Коледно прочистване" "24 часа"

Танев-младши и Стайков-младши дърпали конците от чужбина. МВР ги търси за разпит. Синът на Стайков е част от операция "Захарното петле", каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.  Тойобясни, че МВР провежда "Коледно прочистване". 

Дванадесет футболисти бяха арестувани в Бургас за черно тото. Това съобщи Цветанов в Благоевград, посочва на първа страница "Монитор". Новината е водеща и за "Телеграф", и за "Стандарт". Шестима от прибраните играчи били от елитния тим Черноморец, а другите от втородивизионния Нефтохимик. Всички са настанени за 24 часа в ареста.

Преди дни беше арестуван и Тодор Хаджижеков - Тотко Поршето за нелегално производство на цигари. Пред "Телеграф"След като го задържахме, получих есемес от бившия вътрешен министър Богомил Бонев. В него той ме поздрави за това, което сме направили. Оказа се, че Бонев е знаел за това, което прави Поршето, преди да бъде министър. За съжаление обаче винаги се е изплъзвал, като е стоял встрани. Имал е хора на по-долни нива в схемата, които са действали като бушон. Този път се  "поувлече" и падна в капана. Преди 10 дни заловихме членове на престъпна група, източила 50 млн. лв. ДДС. В деня, в който трябваше да пристъпим към задържане, обектите бяха предупредени да се укрият."

Voice контрол за бомбите ще въведе МВР, анонсира "Стандарт". Експерти ще преценяват дали даден сигнал за поставено взривно устройство идва от хлапак, психически лабилен човек или е сериозен сигнал. Мерки за безопасност ще се спазват при всички случаи, но до евакуация ще се прибягва при по-специални инструкции на МВР към службите за сигурност във всеки мол, магазин, съд, болница или друга обществена сграда.

Дебатите "за" или "против" дименето по кръчмите цепнаха депутатите на две Тройни коалиции, пише "Стандарт". Очертава се част от ГЕРБ, БСП и сините да дават отпор на връщането на залите за димене в заведенията. Друга част от ГЕРБ, ДПС и независими пък ще подкрепят либерализацията.

В своя анализ за "Сега"Загрижеността на държавата за доброто ни здравословно състояние беше официалният аргумент, с който димът бе забранен в офиси и ресторанти. Не вярвам да има и един гражданин, който да вярва в неподправената тревога на Борисов и Дянков за неговото здраве? Ако действително беше така, щяха да подобрят медицинското обслужване и здравеопазването като цяло, нали? Не вярвам и в лукавата теза, че забраната на тютюна води до икономии в бюджета за здраве. И сега основните парични потоци в сектора отиват за всичко друго, но не и за лечението на болни. Така че не издържат сълзливите версии на властта за това как забранява цигарите в името на нашето добруване. Защо тогава бе въведена драстичната мярка?" 

"Сега" отразява и новината, че Европейската комисия е решила да се заеме сериозно с вредата от тютюнопушенето и ще наложи еднакви опаковки на цигарените кутии, върху които ще има изображения на болни органи.
Над 60 процента от пазара на цигари в България може да бъде засегнат от въвеждането на забраната за продажба на тънки и дълги цигари в Европейския съюз, коментират пред "Труд" компании от бранша по повод нововъведенията.

Заради кризата много от общините в страната не планират пищни празненства за Коледа и Нова година, пише "Труд". А там, където ще има тържества, те ще са по-скромни и икономични. Огнен надпис "Честита Нова година" ще блесне в небето над площад "Александър Първи" в София. Той ще е част от уникална заря, която Столичната община готви в новогодишната нощ. Зарята ще струва 4000 лв., но такава ще се види за първи път у нас.

Българските пуйки - хит за Коледа, отбелязва в заглавие "Монитор". През последните години се е увеличило търсенето им и  нашите производители трудно успяват да отговорят на нуждите на пазара. Нашенските пуйки се предлагат охладени, само на три места у нас се отглеждат промишлено.

"Не купувайте, ако стоката няма етикет с името на вносителя." Този съвет отправя от страниците на "Монитор" Веселин Златев, председател на Комисията за защита на потребителите. "Когато няма етикет, стоката най-вероятно е контрабандно внесена. Най-малкото такъв продукт може да се окаже годен за еднократна употреба. И колкото и малко пари да е платил човек, пак не си струва", смята Златев.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати