Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Петък
Май 14
Начало arrow Политика arrow Георги Първанов: Без радикални действия БСП трудно ще спечели парламентарните ...

Георги Първанов: Без радикални действия БСП трудно ще спечели парламентарните избори

  Print E-mail
2012-10-25 06:46:47
източник: dnevnik.bg

"Без радикални действия, без излъчване на привлекателност трудно ще спечелим онова доверие на изборите, с което ще управляваме най-добре и убедително. Ако не си свършим работата до предизборната кампания, не може да разчитаме, че ще обърнем мача - тук не е САЩ, където дебатите в кампанията могат да обърнат резултатите". Това заяви предишният президент Георги Първанов на дискусия за това как БСП може да спечели предстоящите парламентарни избори догодина.

Срещата, организирана от Клуб 65 на младежкия активист Симеон Славчев в централата на БСП, е първата партийна изява на Първанов след конгреса през май, на който Сергей Станишев беше преизбран за председател. Разговора се излъчваше и в интернет.

Пред 50-ината социалисти в залата Първанов отново акцентира върху необходимостта от промяна в партията. "Все още не излъчваме сила, няма го подема", каза той. И критикува, че не достига действеност и освен кампанията за ядрения референдум БСП трябва да има и други опозиционни инициативи.

Не ми се струва убедително да изравним резултатите с ГЕРБ за сметка на техния спад, за да имаме един-двама депутати отгоре, посочи още Първанов. Според него прокламираната от Станишев цел ГЕРБ да бъде свалена от власт е крайно недостатъчна. По думите му ГЕРБ ще заложи в основната битка на миналото. "Борисов ляга и става с коментар за комунистическото наследство", каза Първанов и добави, че управляващите може да нямат време да решават Да се чуваме сега, за да не се караме на финала".

Той коментира, че голямата битка на изборите ще бъде на територията на морала, както беше през 2009 г. и ГЕРБ я спечели. Сега имаме много по-голямо основание да ги притиснем по темата за политическия морал. Според него хората ще гласуват за тези, които излъчват повече достойнство.

Първанов прогнозира още, че на изборите сблъсъкът ще е между пиарски групировки основно и медиите, които стоят зад тях. "Предстои сблъсък между статуквото от Кръглата маса 90-та година и ИТ поколението", опонира му социалист.

За нуждата от промяна в партията и за това, че няма как да се спечелят избори като на ръководни постове стоят хора от 10-12 години, компетентни по всички въпроси говориха младите социалисти.

"Сигурно и аз не съм била най-силното решение за партията през 1996 г. като поех БСП, но с Кольо Добрев (Николай Добрев) и с екипа успяхме да убедим хората, че се променяме, наложихме подкрепа за членство в НАТО и хората отвън видяха, че има раздвижване", спомни си Първанов докато отговаряше на въпрос кои според него са лидерите в България, които могат да изведат страната от кризата. На закачка дали не е време да се "доверим на една жена" Първанов припозна за такъв лидер генералният секретар на ЮНЕСКО Ирина Бокова. От формално овластените обаче не виждал този Крали Марко, който да спаси България.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че ...
  Новини БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста. - - Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с ...
  Новини Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в ...
  Новини Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го приемат. ...
  Новини ГЕРБ ще внесе свой проект за Конституция днес. Ние искаме ВНС да се произнесе. Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.Той каза, че още днес ще бъдат предприети действия да има възможност за ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?