Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Май 15
Начало arrow България arrow Майки на протест: Дянков, гледай ни децата с 240 лева на месец

Майки на протест: Дянков, гледай ни децата с 240 лева на месец

  Print E-mail
2012-10-22 14:42:48
източник: dnes.bg

”Как се гледа дете с 240 лв? Те не стигат доникъде. Ако не кърмя детето си, аз не мога да го изхранвам. Не мога да му купувам мляко, на какво трябва да мина? На вода ли? Искам майчинството да се изравни с минималната работна заплата и да има детски за всички деца, заяви Илияна Казатева в Бургас.

Днес родители от цялата страна се събраха на протести с искане за увеличаване на майчинството и детските надбавки. Те излязоха на протест точно в 12 часа пред общините в 20 града, а в София протестът се проведе пред Народното събрание.

“Имам бебенце и дъщеря на 4 годинки и половина. Мъжът ми не взема голяма заплата. Общо ни се събират около 700 – 800 лв. на месец. А за да живее едно 4-членно семейство нормално, са нужни около 1200 лв. Успяваме да се справим, защото моите родители ни помагат”, обясни  още Казатева.

Някой от недоволните майки се обърнаха чрез медиите към финансовия министър Симеон Дянков и му предложиха да оставят децата си за месец при него, за да им покаже той с личния си пример как ще се справи с парите, които държавата отпуска на родителите.

Протестиращите коментираха още, че сумата от 35 лв. на месец за детски стига колкото да се купи пакет и половина не много скъпи памперси.

Десетки майки се събраха във Варна, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Левски, София, Шумен и други градове на страната.

При гласуването на Бюджет 2013 в Министерския съвет финансовият министър Симеон Дянков обясни, че на този етап няма да се вдигат майчинските. Той коментира, че чрез увеличаването на заплатите са се вдигнали обезщетенията за първата година на майчинството, когато те се изплащат на база осигурителните доходи.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини За пети пореден път печелим парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов не изневери на стила си от последната година и анализира резултатите от изборите с видеовключване във фейсбук от двора ...
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  Новини На 6 ноември почитаме паметта на Свети Павел, архиепископ Константинополски, на Света Клавдия и на Препдобния Лука Тавроменийски. - - Павел Солунянин, архиепископ Константинополски (Цариградски), ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?