20 Април 2024 г. Събота

Как да превъзмогнете бившия

2012-08-11 06:05:53

Когато започвате връзка, често смятате, че той е единственият. След време обаче той се отдръпва и изпадате в агония. Чака ви дълга битка най-вече със самата вас, пригответе се. Любовта се преодолява бавно, с търпение и време.

Скъсването ще преобърне целия ви живот временно, но ако психически сте подготвени за подобна вероятност, може да избегнете депресията (или поне да я минимализирате времево) и да се справите със ситуацията малко по-бързо.

Грубо казано, вече сте чували най-разпространените съвети за забравяне и преживяване на тежката раздяла. Част от тях са глупост, други – не. Ето ви някои съвети, които може да прибавите към листа си за съвземане след драматична раздяла.

1. Никакъв контакт

Това определено ви е познато и е от верните клишета. Много от дамите се заблуждават, че е достатъчно да изчезнат от полезрението на мъжа за няколко дни и той вече ще съжалява и ще ги умолява да се върнат. Уви, няколко дни не вършат работа. И не се заблуждавайте, че ще ви иска обратно.

За да не се изкушите да му пишете смс-и и да му звъните, направо му изтрийте телефона (дано не сте го запомнили наизуст). Махнете го от скайп, от социалните мрежи, а ако имате възможност, и телефонния номер си сменете, за да не ви търси той.

2. Не му позволявайте да разбере, че сте наранена

Това е много важно правило. Разбере ли, че ви боли, ще се почувства по-силен, ще почувства, че има някаква власт над вас. И ако е гадняр, агонията ви ще е по-дълга. Освен това рискувате да се изложите доста сериозно, ако непрекъснато му ревете по телефона и правите някакви сцени.

3. Стойте далече от приятелите му

Чували сте за мъжката солидарност?! Не си помисляйте дори и за миг, че ако спечелите благоразположението на приятелите му и тяхното съчувствие, ще си го върнете. Целта е да го забравите, а не да витаете в облаците и да търсите обратното събиране.

Всеки досег с тях ще ви напомня за него, така че се дистанцирайте. Дори да сте една компания, говорете с тях и им обяснете нещата. След като се почувствате по-добре с времето, няма проблем да възобновите отношенията с тези, които са ви по-близки. Но това трябва да стане само защото държите на тях, а не в опит да се доближите до бившия.

4. Заключете любовта ви

Или казано по друг начин – отървете се от спомените. През времето, в което сте били заедно, вероятно имате подаръци от него, общи снимки, писма и други сантиментални вещи. Заключете ги на място, до което нямате достъп, ако не ви дава сърце да ги изхвърлите. Не ви трябват на този етап, защото само ще ви връщат към нещастната любов и разочарованието.

5. Не оставайте сами

Това е необходимо, за да може да се разсейвате. Но не е добре да си търсите компания само и само, за да обсъждате за n-ти път с приятелката си колко мизерна се чувствате и как искате да сте до него.

Срещайте се с хора-купонджии. Излезте, пийнете, веселете се... попътувайте, направете нещо екстремно (без татуировки и бръснати глави).

6. Флиртувайте

Полезно е за самочувствието. Освен това може би следващото ви гадже ще се появи някъде между случайните забежки. Флиртът не включва задължително секс, така че не си сваляйте гащите пред всеки, който ви обърне малко внимание. Клин клин избива, но повечкото клинове може да ви докарат някоя болест, кофти имидж и не само, че няма да повишат самооценката ви, но и в даден момент ще се чувствате като някакъв парцал.

7. Използвайте свободата си

Когато сте във връзка, колкото и да не си го признавате, се чувствате ограничени. Доста от нещата, които сте правили преди, по една или друга причина, след появата на мъж в живота ви, са се редуцирали. Компромисите и съобразяването са част от всяка връзка и е неминуемо да не сте се сблъскали и с тях. Може и да сте забравили, че ви липсват, но сега е момента да си припомните какво ви правеше щастлива преди НЕГО и да започнете да го правите отново.

Обичате блудкави комедии? Не ви оставаше време за женските вечери? Искахте да си вземете кученце, а той мрази животните? Давайте смело!

8. Не търсете мъст

Ако сте много наранени, ще мислите за отмъщение с идеята, че ще ви олекне и ще забравите с чисто сърце. Грешите! Отмъщението само ще ви обсеби и ще мислите два пъти повече за бившото си гадже. Не само това, ами и той ще разбере, че още мислите за него. За капак може да не успеете и провалът да ви унижи двойно. В случай, че му отмъстите по някакъв начин, пак няма да бъдете щастлива и хората ще ви видят в крайно неприятна светлина.

Повтаряйте си, че животът си връща на всеки и си свиркайте с уста!

9. Бъдете победител

Как става това и какво точно означава? Победителят в любовта е победител. Загубенякът - страда. Погледнете от друг ъгъл на раздялата. Вие сте обичали, раздавали сте се и всичко това сте правили сами и от сърце. Благодарете се, че сте имали възможността да изпитате такива чувства, които очевидно експоловинката ви няма и идея какво са. Вие знаете какво е истинска любов, това ви прави победител. Веселете се, бъдете силни и така ще го превъзмогнете по-лесно и бързо. Това ви прави победители!

В случай, че изпаднете в безкрайното самосъжаление и му ревете по телефона и го молите да се върне – вие показвате слабост. Той пък се храни от нея и се тупа в гърдите. Той става силен и фактът, че ви отблъсква, ви кара да се влюбите още по-силно в него.

Този, който се забавлява повече след раздялата, се лекува по-бързо и печели, въпреки всичко. Така че слагайте усмивката на лицето си и напуснете леглото най-накрая! 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Любопитно


Новини
Снимка visual capitalistКъдето има хора, има и вируси. Някои от тях заразяват малко хора и не предизвикват масова истерия, ала други, като COVID-19, достигат до нивото на пандемия. В модернит ...
Новини
Лонгирбюерн е най-северният град в света, разположен на норвежкия архипелаг Свалбард, само на 650 мили от Северния полюс. Там в продължение на 4 месеца в годината е непрогледен мрак. Градът ...
Новини
40 години по-късно пускат снимките на Георги Иванов с мистични гледки към Земята, съобщава БНТ.На 7 април в 20,45 часа БНТ1 ще излъчи филма "Полет на ръба на безкрая". Филмът п ...
Новини
Присъствието на коледната елха е задължителен елемент от празниците. Но кога и къде бележи началото си тази традиция? Дърветата отдавна са били използвани за украса на домовете. Още древните китайц ...
Новини
През последните 30 хил. години, племето на сентинелите живее щастливо на малкия си остров, напълно здраво, без нужда от допир до външния свят. От много години насам, никой не може да посещава остров ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати