26 Април 2024 г. Петък

Борисов бори Доган с рейтингови агенции

2012-05-29 16:20:28

В нямането си какво да каже, Ахмед Доган говори да етнически противоречия и сравнява нашето управление с това на Жан Виденов, заяви премиерът Бойко Борисов.

Задочният спор между лидера на ДПС Ахмед Доган и Борисов, който протича през медиите, тече вече десетина дни.

Доган  не изключи възможността догодина след парламентарните избори да изпаднем в положението на Гърция и никой да не иска да състави правителство.

 

Лидерът на ДПС  нарече управлението на ГЕРБ "режим". Той разкритикува социалната обстановка в страната и заяви, че “бедността води до агресия“.

Премиерът Борисов пък отговори, че Доган е в паника и не може да сдържа нервите си, защото му се реже основата, на която е изградена ДПС - противопоставянето между християни и мюсюлмани.

Днес премиерът влезе в спор с Доган и за икономическата обстановка. Борисов заяви, че когато става дума за икономика е най-добре да се позовеш на световни рейтингови агенции.

Министър-председателят представи данни на световни рейтингови агенции за България. Moody's вчера представи годишния си доклад за България и определи икономическата обстановка в страната като “стабилна“.

Какво казва „Мудис”, в отговор на Ахмед Доган?, попита риторично Борисов. Премиерът обясни, че рейтингът на България остава стабилен и се очаква ниският бюджетен дефицит да се свие още в следващите години.

“Дори Аллах е казал, че когато фактите говорят, боговете мълчат“, обясни Борисов.

Министър-председателят допълни още, че има и още данни, които оборват “най-големия хидроинженер в България“.

По думите на Борисов, когато ГЕРБ са дошли на власт, всички еврофондове са били спрени, а сега страната ни реализира все по-големи ползи като страна членка на ЕС.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати