Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Май 15
Начало arrow България arrow Директорът на АЕЦ "Козлодуй" е освободен

Директорът на АЕЦ "Козлодуй" е освободен

  Print E-mail
2012-05-07 15:18:54
източник: dnevnik.bg

С решение на Съвета на директорите на Българския енергиен холдинг от 7 май е освободен изпълнителният директор на "АЕЦ Козлодуй" ЕАД Александър Николов, съобщиха от Министерството на икономиката. Неговото място ще заеме заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Валентин Николов.

"Рокадата се налага, с цел да се подобрят координацията и темпото на работата по удължаването живота на пети и шести блок на АЕЦ "Козлодуй" и изграждането на нова ядрена мощност на площадката на централата." Това е заявил министърът на икономиката Делян Добрев, цитиран от пресцентъра си, при представянето на Валентин Николов пред екипа на АЕЦ "Козлодуй".

"Основен приоритет в сферата на ядрената ни политика е да удължим с 15 години живота на пети и шести блок на АЕЦ "Козлодуй". Това освен отговорност на правителството е и моя лична отговорност, затова предложих поста да заеме Валентин Николов, на когото имам безрезервно доверие и с когото проведохме успешни преговори с руската страна по значимите за България енергийни въпроси. Валентин Николов е добър мениджър, умее да отстоява позиции и да преследва цели", добавил Добрев.

Валентин Николов беше депутат от ГЕРБ, преди да заеме поста заместник-министър на икономиката. Това стана след като Делян Добрев беше назначен за министър.

Междувременно от правителствената информационна служба обявиха, че Валентин Николов е освободен като заместник-министър. 

Освободеният Александър Николов беше нападнат и бит близо до апартамента си във Враца през ноември. Една от версиите за побоя беше натиск от страна на фирми централата да осигурява по-големи количества енергия за свободния пазар.  
Валентин Николов е роден през 1971 г., показва справка на сайта на Министерството на икономиката. завършил е Техническия университет в София като магистър в областта на машиностроенето и двигателите с вътрешно горене. Николов е и магистър по финансов мениджмънт в Стопанската академия в Свищов. Специализирал е "Политически мениджмънт" в Летния университет в Страсбург и в Нов български университет.

От 2011 г. е заместник-председател на парламентарната група на ГЕРБ, зам.-председател на Комисията по икономическа политика, енергетика и туризъм и член на Комисията по бюджет и финанси в 41-о Народно събрание. На 23 март 2012 г. беше назначен за заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма. Говори английски и руски език.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини За пети пореден път печелим парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов не изневери на стила си от последната година и анализира резултатите от изборите с видеовключване във фейсбук от двора ...
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  Новини На 6 ноември почитаме паметта на Свети Павел, архиепископ Константинополски, на Света Клавдия и на Препдобния Лука Тавроменийски. - - Павел Солунянин, архиепископ Константинополски (Цариградски), ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?