25 Април 2024 г. Четвъртък

Форсират "Тракия", Павлова обещава да тръгне на 1 юли

2012-04-06 07:54:45

Изпълнителят е поел ангажимент магистрала "Тракия" да бъде завършена предсрочно. Но това няма да се отрази на качеството, защото"ще ги следим изключително строго".

Това каза в сутрешния блок на ТV7 министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова като подчерта, следващата седмица ще направи инспекция, за да е сигурна, че като се строи предсрочно, няма да е некачествено.

Оптимистичният вариант за лот 2 и лот 3 на „Тракия" е за 1 юли, посочи Павлова, цитирана от money.bg.

Освен ленти ще режем и кабели, подчерта тя като припомни, че в град с население над 10 хил. жители не трябва да има кабели по въздуха.

Министърът на благоустройството изтъкна важността на проекта на магистрала "Струма" и дадения вчера старт на Лот 4 за отсечката Сандански-Кулата. 
Общо три от етапите са в процес на изграждане, съобщи министърът като подчерта, че след още едно лято ще се пътува до Солун по магистрала.

Много гърци ни разпознаха вчера в Сандански, снимаха се с премиера. Искаме премиер като вас, казваха гърците. Това не беше изолиран случай, категорична бе Павлова.

"Друг важен проект е четирилентовият път между Бургас и Слънчев бряг, за който сега започват тръжни процедури. Това лято ще е готов и пътният възел „Бургас-Меден рудник", добави министър Павлова.

По темата със санирането, регионалният министър припомни, че България е страната с най-ниска енергийна ефективност в Европа.
„Опитваме се да обясним на хората за ползите от санирането. Даваме 50% подарък за саниране. За средностатистически апартамент съфинансирането е около 5 хил. лв. Избрали сме банка, която да дава кредити",посочи Лиляна Павлова и допълни, че плановете са санирането да започне на 1 юли.

"Могат да кандидатстват цели блокове, или блок секции да подават документи за финансиране. Сградата трябва да е проектирана до април 1999 г. Информация има в сайта на министерството. Ще обиколим и всички 36 града, които ще финансираме и ще разясняваме на място ползите", посочи още Лиляна Павлова.

източник: news.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати