Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Май 15
Начало arrow България arrow На море, поне за ден на море!

На море, поне за ден на море!

  Print E-mail
2010-08-05 20:56:16
източник: dnevnik.bg

След отчетения засилен интерес към кратки ваканции в планините и курортите от вътрешността на страната все повече българи се насочват към уикенд туризъм и по Черноморието. Това показа допитване на "Дневник" до хотелиери и собственици на апартаменти в морските курорти.

Данните им се подкрепят и от изследванията на "Евробарометър", според които расте делът на българите, които се ориентират към почивки под 3 дни, както и на тези, които ще съчетават една по-дълга с няколко по-кратки ваканции.

По оценки на българските хотелиери морският уикенд туризъм у нас е най-бързо развиващият се сегмент в бранша и макар засега делът му да е сравнително малък, истинският бум предстои.

За да отговорят на нарастващото търсене, все повече хотели започват да предлагат пакети с 2 и 3 нощувки дори и през най-натоварените месеци от лятото, както и цени all inclusive на ден. Отделно от това се организират все повече събития в комплексите през почивните дни, които допълнително да привличат туристи.

Основната част от почиващите в края на седмицата в по-малките хотели са семейства, които са отделили по-малък бюджет за почивка, каза Димитър Бобев, който управлява семеен хотел в Приморско. По думите му другата група от "краткосрочни" клиенти са предимно млади хора, които посещават няколко различни курорта в рамките на ваканцията си.

В по-луксозните хотели "уикенд туристите" ходят по няколко пъти в рамките на сезона. "Според нас истинският бум на този туризъм предстои след две години, когато ще бъде отворена магистрала "Тракия", каза председателят на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Благой Рагин.

Анализатори в Европа също прогнозират ръст на кратките пътувания на континента. Основен двигател за него ще бъдат индивидуалните пътувания като цяло, онлайн записванията и все по-масовото използване на нискотарифни авиокомпании, което ще увеличи възможностите за пътувания до много повече места и комбинирането на почивки в различни курорти и държави.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини За пети пореден път печелим парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов не изневери на стила си от последната година и анализира резултатите от изборите с видеовключване във фейсбук от двора ...
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  Новини На 6 ноември почитаме паметта на Свети Павел, архиепископ Константинополски, на Света Клавдия и на Препдобния Лука Тавроменийски. - - Павел Солунянин, архиепископ Константинополски (Цариградски), ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?