Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Вторник
Август 3
Начало arrow България arrow Съдии излизат чисти от скандал с имоти

Съдии излизат чисти от скандал с имоти

  Print E-mail
2012-03-06 07:26:48
източник: dnes.bg

"Съдии излизат чисти от скандал с имоти", отбелязва "Труд". Три състава на Върховния административен съд вкупом отмениха наказанията на магистрати от същия съд за това, че техни роднини са получили право на строеж в Приморско като нуждаещи се, посочва вестникът.  На 24 март м. г. Николай Урумов, Андрей Икономов и Панайот Генков бяха санкционирани от Висшия съдебен съвет 2 години да получават с 25 процента по-ниски заплати. Сега тези наказания паднаха.

11,5 млн. лева повече е похарчило правителството през миналата година, информира "Преса". Разходите му са набъбнали до 139,8 млн. лв. спрямо 128,3 млн. лв. година по-рано. Това става ясно от публикуван на сайта на МС подробен отчет за работата през миналата година.

С над 700 000 лева е задлъжняло земеделското министерство за охраната на язовирите в страната, стопанисвани от "Напоителни системи", пише под глава "Дума". Заради борча на ведомството на Мирослав Найденов 105 охранители от 21 частни фирми не са взимали заплати няколко месеца. Техни представители твърдят, че многократно са уведомявали Найденов за проблема, но решение така и не е намерено. Според охранителните фирми проблемът е възникнал след закриването на Агенцията по хидромелиорации през 2011 г.

Според водещата новина на "Труд" милиони левове са хвърлени в неизползваеми сгради, зали, болници, антипаркинг колчета, рампи, десетки безсмислени съоръжения. Един от най-фрапиращите случаи е с новата сграда на митницата в Гюешево, която от 13 години е обзаведена дори с вилици и лъжици, но никога не е работила. Същата е и съдбата на отличения със строителен "Оскар" театър в Смолян. При повечето сгради проблемът е, че от години се рушат, а сега няма пари за ремонт и те ще останат да "красят" градовете още десетилетия.

"Вземат ни 31 лв., за да измият пътен знак" е водещото заглавие за "24 часа" днес. Тази сума може да получи пътна фирмав Плевенско за почистването на един знак, посочващ, че се движим по път с предимство, показват тарифи, с които строителните фирми са спечелили поръчки за ремонти и почистване пред пътната агенция. 38,75 лв. за кв. метър е одобрената цена за измиване на знак в област Плевен.

"Омръзна ни да бъдем най-бедните, недохранени и изпосталели кучета в полярните изследвания", коментира в интервю за "Преса" Пламен Енчев, шеф на българските полярници. "Чехия, която не е член на Антарктическия договор, отделя 600 000 евро годишно за полярни проучвания. А България, хем е сред антарктическите Велики сили, хем мизерства с едва 150 хил. евро", подчертава Енчев.

Причината СДС да се стопява е, че започна да преживява от политиката, а не да прави политика, заявява в интервю за "24 часа" Александър Йорданов, бивш депутат и бивш посланик в Полша и Македония. "Някои лидери на СДС избягаха от хората, за да преследват свои лични интереси, кариери, бизнес. Използваха политическите позиции за търговия с влияние. Неизбежно дойдоха вътрешните конфликти и падането надолу бе само въпрос на време. Проблемът е, че една дясна организация трябва да внушава стабилност, сигурност и сериозни традиционни ценности, а не да се държи като революционно семейство", анализира Йорданов.

Четири от най-големите компании в търговията с горива у нас ще бъдат наказани за забранено споразумение с цените, твърди "24 часа". До дни Комисията за защита на конкуренцията ще им предяви т.нар. твърдение за извършено нарушение. То е в резултат на започналата през август миналата година проверка на "Лукойл България", "Нафтекс Петрол", "Ромпетрол" и OMV. Причината тогава бяха съмнения за картел при определянето на цените на бензина и дизела и за злоупотреба с господстващо положение от "Лукойл", припомня ежедневникът.

На повече от половин милиард лева възлизат щетите от тежката зима, показва проверка на "Телеграф". Над 200 млн. загуби отчетоха собствениците на плавателни съдове заради спряното корабоплаване по заледените води на Дунав. Напълно съсипана е реколтата от рапица в Добруджа. Маслодайната култура даваше най-голяма печалба на арендаторите в последните години, а с нея бяха засети 350 000 дка, от които се чакаха приходи от над 80 млн. лв. Огромни са щетите по крайбрежието, което беше опустошено от огромни вълни.

На първа страница "Стандарт"

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини На 2 юни по традиция почитаме паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Този ден се чества от 1901 година, когато на връх Околчица - лобното място на Ботев, се събират негови ...
  Новини За пети пореден път печелим парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов не изневери на стила си от последната година и анализира резултатите от изборите с видеовключване във фейсбук от двора ...
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?