Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Вторник
Август 3
Начало arrow Политика arrow Върнете бонусите до петък или уволнявам наред!

Върнете бонусите до петък или уволнявам наред!

  Print E-mail
2012-02-29 10:23:22
източник: dnes.bg

Всички министри, заместник-министри, областни управители и началници на политически кабинети, които са получили бонуси за работата си през 2011-та година, трябва да ги върнат в срок до петък.

Това нареди премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание. Той беше категоричен, че в условията на криза няма да вземат допълнителни пари.

Борисов заплаши, че ако взети бонуси не бъдат върнати или дарени, в понеделник ще внесе структурни промени в кабинета или директно ще уволнява.

"Един бонуси, други - ДМС, други - от участие в бордове и така нататък. Тъй като четвъртък и петък съм на Съвет, в петък, като се върна, ще пиша до ДПС - са ми пратили писмо - кои от този кабинет са вземали такива пари. В петък ви е крайният срок", заповяда Борисов.

 

"Повтарям - тези длъжностни лица, който не ги е върнал или дарил в сметката за болните деца, в понеделник, ако е министър, ще има структурни промени в парламента, ще внеса за смяната му. Ако е заместник-министър, ще го уволня, а ако е началник на политически кабинет и не е уволнен от съответния министър, ще бъде сменен министърът", отсече премиерът. 

Той обеща, че в петък ще отговори на писмото на ДПС, в което хората на Ахмед Доган настояват за пълна информация за раздените бонуси в министерства и ведомства.

В отговора си Борисов щял да напише, че този кабинет няма такива хора.

"Всеки, който попадне под чертата, ще означава, че аз съм излъгал, което не може да се случи, и в понеделник ще направим необходимите промени", заплаши още веднъж премиерът.

Премиерът призова парите от бонуси да бъдат върнати и от предишния кабинет, който по думите му "в пъти повече са взели от нас".

Заради скандала с бонусите вече бяха отстранени шефката на НЗОК д-р Нели Нешева и на Агенцията по вписванията Виолета Николова.

След това започна престрелка между опозицията и управляващите кой колко е взел и с какво ги е заслужил. 

Вчера ГЕРБ изнесе данни, базирайки се на писмо от Сметната палата, че допълнителни възнаграждения заради участие в бордове за над 700 000 лева са получили министри, заместник-министри и членове на политически кабинета при управлението на тройната коалиция през 2007 година.

Станишев определи твърденията като "опашати лъжи" и поиска оставки. Преди това пък БСП изнесе данни за 2010 година, от които става ясно, че министри и зам.-министри на ГЕРБ са получили десетки хиляди лева над заплатата си.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че ...
  Новини БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста. - - Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с ...
  Новини Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в ...
  Новини Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го приемат. ...
  Новини ГЕРБ ще внесе свой проект за Конституция днес. Ние искаме ВНС да се произнесе. Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.Той каза, че още днес ще бъдат предприети действия да има възможност за ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?