Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Вторник
Август 3
Начало arrow България arrow Плевнелиев пред лика на Левски: Да се обединим около дългосрочни приоритети

Плевнелиев пред лика на Левски: Да се обединим около дългосрочни приоритети

  Print E-mail
2012-02-19 20:43:03
източник: dnes.bg

"Независимо от своите политически убеждения, трябва да се обединим около дългосрочни приоритети. Само чрез единство можем да гарантираме стратегическото развитие на страната - това е проповядвал и Левски", обяви президентът Росен Плевнелиев в словото си на възпоменателната церемония пред Паметника на Васил Левски в София по повод на 139-ата годишнина от гибелта на Апостола на свободата.

"Повече от всякога ни е нужна смелост, твърдост, последователност в овладяването на предизвикателствата на времето, в което живеем""">"Говорим за Апостола не по задължение, а за да си припомним заветите му. Тази вечер тук ни събира преди всичко чувството за благодарност и признателност. Българите сме народ, който помни доброто”.

"Днес си припомняме, защо този ненадминат в своето величие българин посвети живота си на отечеството. Стори го, защото вярваше, вярваше в промяната, в последователната работа.

Нито за миг Левски не допусна несгодите да посеят в ума и душата му отчаяние. Въпреки трудностите, основното му кредо бе доверието в способностите на българския народ”, заяви още държавният глава.

Той припомни, че е е дълг на всеки българин да се вслушва в съветите на Левски.

 

"Ние трябва да изковем нашата днешна визия. Новото време иска нова национална кауза - тя се крие в нуждата да създадем модерна държава. Нека заложим онези основи, върху които да изградим нашия европейски успех”, призова в заключение Росен Плевнелиев.

Речта на Плевнелиев бе кулминацията на проявите за честванията на годишнината от гибелта на Васил Левски.

По  традиция домакин на митинга-поклонение бе Столична община, а на него присъстваха още премиерът Бойко Борисов, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, министри, депутати, дипломати, официални лица и граждани.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини На 2 юни по традиция почитаме паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Този ден се чества от 1901 година, когато на връх Околчица - лобното място на Ботев, се събират негови ...
  Новини За пети пореден път печелим парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов не изневери на стила си от последната година и анализира резултатите от изборите с видеовключване във фейсбук от двора ...
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?