16 Април 2024 г. Вторник

Г-н Борисов, може ли без подлости?!

2012-02-16 09:08:28

"Г-н Борисов, не може ли без подлости".  

Така председателят на сдружението "България за гражданите" Меглена Кунева се обърна към министър-председателя по повод отправените директни обвинения, че първият ни еврокомисар е отговорен за търговското споразумение срещу фалшифицирането АСТА.  

Според Кунева това са много отчаяни опити управляващите "да се извъртят подло", тъй като "не искат, не умеят и не знаят как се носи политическа отговорност".  По думите й говорителят на ЕК категорично е отрекъл, че тя има нещо общо с преговорите и с нейния ресор като еврокомисар.   

Тя беше категорична пред bTV, че българското правителство не е знаело какво преговаря.  "След като се опита да се измъкне, казвайки, че това е моя вина, смятам, че Трайков наруши иначе доброто си намерение да поеме отговорността", добави Кунева.  

Според нея българското правителство се е изложило по безпрецедентен начин в Европа, като е въвлякло ЕК "в някакви вътрешни доста подлички спорове".   

"Тази последователна политическа подлост непрекъснато да се обвинява някой друг, да се търси някой друг виновен", заяви Кунева, като добави, че  няма друга страна, която да е хвърлила вината върху някой друг или върху ЕК заради АСТА.   

Според нея отговорност за всичко това носи премиерът Бойко Борисов. И за пореден път повтори, че Комисията еднозначно и категорично е формулирала, че тя че няма никакво участие по АСТА.  

Относно очакванията сдружението "България за гражданите" да стане партия, Кунева заяви, че не може да го обещае на 100%, но ставала все по-решителна.  

"Аз участвам в политически битки "за". Ако направя партия, ще го направя не заради ГЕРБ", а заради хората, които ми повярваха и се чувствата непредставителни", обясни намеренията си Кунева. По думите й има очаквания тя да направи партия.  

"Партията идва тогава, когато има цел и когато има отчетлива нужда за представителство на тези хора. Аз съм все по-решителна след атаките, които са отправени срещу мен, които идват най-вече от г-н Борисов", заяви Кунева и добави, че знае колко го е страх.  

По думите й позицията на политически балансьор, която й отреждат социологическите проучвания като четвърта сила, ако оглави партия, не я блазни.  

"ГЕРБ е балансьор, балансира между интересите на ДПС и собствените си интереси. Балансира с БСП по други важни въпроси. Това ги задържа на власт", заключи Кунева. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати