Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Май 15
Начало arrow България arrow "Октопод"-ът е балон, който ще се спука!

"Октопод"-ът е балон, който ще се спука!

  Print E-mail
2012-01-26 13:04:26
източник: dnes.bg

Делото „Октопод“ е един балон и ще завърши, както завършва всеки балон. Това заяви бившият главен прокурор Никола Филчев, след като два часа беше разпитван като свидетел.

Той се изправи на очна стачка с бившия началник на НСС ген. Атанас Атанасов и превърна в цирк съдебната зала. Прокуратурата я поиска заради разлики в показанията им пред съда.

По думите на ген. Атанасов, който бе разпитан вчера, двамата с Никола Филчев се познават и бившият главен прокурор му се е обаждал, за да лобира за назначаването на Алексей Петров в ДАНС.

След като двамата се изправиха един срещу друг в съда, веднага до тях се присъедини и служител на съдебна охрана.

По време на тази процедура се разрази скандал, защото двамата продължаваха да поддържат показанията, които са дали пред съда.

Попитан дали познава Атанасов, Филчев отговори, че знае, че такъв човек е бил шеф на НСС, но лицето, което е изправено срещу него не му напомня на Атанасов.

 

Ген. Атанасов потвърди, че познава Филчев и той му се е обаждал по телефона за назначението на Алексей Петров.

"Това е 100-процентова лъжа", разкрещя се Ти много добре знаеш, че исках от Костов да те уволни след подслушването. За какво ми е да внедрявам секретен служител. Костов ми каза, че жена му (на Атанасов) е алчна и намерили в сметките й 7 милиона долара", отвърна бившият главен прокурор, гледайки  Атанасов в очите.

"Ще ти се обаждам на теб, за какво", попита Филчев. 

"Първоначално надуваш балон, радост, оживление, големи очаквания. След това пускаш балона да лети във въздуха, наоколо ръкопляскания, аплодисменти, на върха си. И идва момент, в който балонът, както всеки балон, се спуква и никога не можеш да го надуеш пак".

Той отказа да отговаря на повече журналистически въпроси и покани репортерите на пресконференция в понеделник на стълбите на Съдебната палата.

Делото "Октопод" се води срещу бившия съветник в ДАНС Алексей Петров, Антон Петров-Хамстера, Марчело Джотолов, Янко Попов и Кирил Топалов.

Те са обвинени за участие в организирана престъпна група за рекет и изнудване, а Петров - и за разгласяване на държавна тайна.

Бившият прокурор Цеко Йорданов е подсъдим за престъпление срещу правосъдието. Алексей Петров вчера определи делото като цирк. 

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини За пети пореден път печелим парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов не изневери на стила си от последната година и анализира резултатите от изборите с видеовключване във фейсбук от двора ...
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  Новини На 6 ноември почитаме паметта на Свети Павел, архиепископ Константинополски, на Света Клавдия и на Препдобния Лука Тавроменийски. - - Павел Солунянин, архиепископ Константинополски (Цариградски), ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?