19 Април 2024 г. Петък

2011 година на Апокалипсисите!

2011-12-26 15:25:08
2011 година със сигурност ще се запомни като годината на несъстоялите се Апокалипсиси. Новите месии не спираха да се надпреварват с предсказанията си, че именно в някой от 12-те й месеца ще настъпи краят на света. 

Мнозина заложиха на слънчевия май за мрачния свършек на нашата цивилизация. Други си избраха единадесетия час на 11 ноември. Трети се кълнат, че има още време и краят ни ще настъпи на 31 декември, секунди преди Нова година. През 2011 г. наистина настъпи една библейска катастрофа, но тя, за жалост, не бе предугадена от нито един съвременен пророк - тази, която безмилостно удари Япония на 11 март.

Най-продуктивен на бедствени сценарии се оказа 87-годишният евангелист Харолд Кемпинг. Той хвърли в паника голяма част от населението на САЩ, като от микрофоните на основаното от него "Световно семейно радио"това знаменателно събитие. Ако умножим броя на тези години по осреднения брой на дните във всяка една от тях - 365, 2422 получаваме числото 722 449. Ако към тях прибавим и 51 дни от 1 април до фаталния 21 май излиза цифрата 722 500. А това е равно на 5х 10 х 17 на квадрат. И тук идва първото предчувствие за Апокалипсиса на Кампинг. Цифрата 5 означава саможертва, 10 означава завършеност, а 17 символизира Царството Господне. С една дума комбинацията 5 х 10 х 17 означава завършеността на саможертвата или Деня на Страшния съд.

Заради тази колкото странна, толкова и нагласена еквилибристика с числата, Кемпинг стана носител на тазгодишната Антинобеловата награда по математика, която му бе присъдена от зевзеците в Харвардския университет. Интересен беше и мотивът за връчване на пародийния приз - "За това, че Кемпинг показа на света колко трябва да внимаваме с цифрите, когато правим прогнози!".

Естествено датата 21 май си мина мирно и тихо и лъжепророкът Кемпинг стана за смях. Но той съвсем не се смути, а просто отложи Апокалипсиса за есента - за 21 октомври 2011.

Когато и тогава нищо не се случи, той се оправда лаконично - "Трябва да бъдем крайно търпеливи с темата за свършека на света. В края на краищата Господ разполага с истината, а не ние!"

Мнозина се запитаха дали всъщност Харолд Кемпинг е с всичкия си. Оказа се, че псевдомесията си е съвсем наред и извлича доста големи облаги от предсказанията си. Когато Си Ен Ен поразрови случая, се оказа, че основаното от пророка "Световно семейно радио" е получило дарения за 80 милиона долара в периода 2005-2009 година. А само от 2010 до 2011 г. още други 80 милиона, благодарение на слушателите, които се отказвали от благата си с тайната мисъл да си откупят място в рая в навечерието на Апокалипсиса.

Но покрай целенасочения катастрофален маркетинг гадателствата на Кемпинг взеха и някои "косвени жертви". На 24 юни водопроводчикът от щата Орегон Дейл О' Калахан гръмна свой колега в рамото, само защото пострадалият Джери Андрюс се подиграл с пророчествата на Кемпинг, на когото стрелецът бил фанатичен последовател. След като Кемпинг беше толкова убеден в края на света, защо не дари и един долар от милионите на своето радио на някоя благотворителна организация? Значи той сам не е вярвал в пророчествата си и те са били толкова истински, колкото и една тридоларова банкнота".

Пак през месец май тази година градската легенда пророкува, че Рим ще бъде сринат до основи от катастрофално земетресение.

Но истерията по този местен апокалипсис не бе предизвикана от жив месия, а от самоук сеизмолог, починал преди цели 32 години.

Мрачният човек с дебели очила се казвал Рафаеле Бенданди, роден през далечната 1893 година. Научната общност никога не прие сериозно неговите теории, според които земетресенията могат много лесно да се предскажат, ако внимателно се проследи подредбата на планетите по време на лунния месец. Те карат земната кора да се раздува и това предизвиква бедствията.

Бенданди не бе написал приживе нито една научна статия, но от записките му стана видно, че той бе предсказал приживе 3 от най-разрушителните земетресения на Апенините - тези от 1915, от 1924 и от 1976 г. 30 години след смъртта на Бенданди през 2009 г. в архивите му случайно бе открита датата на следващата катастрофа - 11 май 2011 г., когато Вечният град ще бъде заличен от Земята. Във фаталната сряда разбира се на Рим му се размина.

Но пак имаше печеливши и губещи. На минус останаха всички магазини, защото градът тихомълком се опразни. А добър бизнес направиха всички собственици на частни квартири и мотелчета край Рим, където населението неочаквано се изнесе доста преди започването на летния отпускарски сезон...

Следващата планетарна трагедия трябваше да се случи на фаталната поредица от три единайсетици, която се падаше на 11 ноември 2011. Гурутата на ню ейджа предупреждаваха, че при тази нумерологична конфигурация, случващата се веднъж на сто години, ще се отвори нов енергиен портал с непредвидими последствия за
човечеството, което ще навлезе в нова фаза. 
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Разни


Новини
В полунощ срещу Водици (Богоявление) народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението. Древният български ритуал е изпълняван много преди Христос. Извест ...
Новини
На 8 и 9 май по традиция се чества "Деня на победата" на Съюзниците във Втората световна война над силите на Оста. На първата дата празнуват западните съюзници, на втората - Русия и повеч ...
Новини
Китайската комунистическа партия (ККП) носи много тежка отговорност за възникването и първоначалното разпространение на тази силно заразна болест. Вирусът, който първоначално има животинс ...
Новини
Последващите коментари са на хора от личната ми Фейсбук листа (плюс един по и-мейл), живеещи в различни части на света. Помолих ги да опишат накратко какви са ограничителните мерки към момента, свъ ...
Новини
"В последно време на всички стана ясно, че сме изправени пред избора независим съд или прокурорска република.".Това заяви пред БНР адвокат Здравка Калайджиева, правозащитник, ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати