28 Март 2024 г. Четвъртък

10 правилни стъпки към страхотния секс

2010-07-30 00:04:50
Популярността на темата като че ли по никакъв начин не я прави по-ясна за мнозина. А тъй като “за тези неща не трябва да се говори и пита”, все още неразбирането доминира над обективната невъзможност.

Всъщност добрият секс е като повечето неща – има много компоненти, които трябва да са налични, за да бъде всичко както трябва. 

1. Не насилвайте съдбата
Нека нещата се случат като че ли от само себе си. Не може да постигнете нищо добро насила – просто позволете хубавото да се случи. Опитът да “убедите тялото да достигне до оргазъм” със сигурност ще се провали. Най-много да успеете (временно!) да убедите партньора си, че сте достигнали до края или да задълбочите проблема с неуспехите. Затова – отпуснете се и се наслаждавайте на случващото се.

2. Правилното отношение
Дайте си възможност да изпитате цялостното удоволствие от секса. Това на практика означава да се освободите от различните лични задръжки и погрешни разбирания (наложени от обществото). Забравете какво предварително сте обмислили да направите и се оставете на момента.

3. Общувайте и се доверявайте
За да се чувствате истински добре във връзката си, трябва да общувате – да споделяте какво мислите и чувствате. Това е предпоставката да сте ръка за ръка с партньора си, да сте по-добре разбран(а) и съответно – искрено обичан(а).

Не давайте воля на отрицателните емоции – както се казва “Дълготрайната връзка минава през кратката памет в леглото”.

4. Подхранвайте желанието
Във всяка продължителна връзка желанието има пикове и спадове. Първоначалната страст постепенно отстъпва място на обичайното всекидневие с неговите сиви и съвсем не толкова романтични страни.

Как отново да открием желанието? Ключът е в това винаги във връзката да има нещо ново – то кара мозъка да произвежда онези химикали, които зареждат отношенията със страст.

Не е нужно това да е екскурзия до Париж – разходката по брега на реката може да свърши също толкова добра работа. Дори една вечер, прекарана заедно някъде, или думите “Обичам те!” може да е достатъчно.

5. Обичайте себе си
Научете се да харесвате тялото си такова, каквото е. Мислите за твърде малките гърди, “недостатъчния” размер на пениса или килограмите в повече унищожават интимността. Добрият секс е невъзможен, ако не харесвате самите себе си.
Научете се как реагират частите на тялото ви на нежните докосвания от страна на партньора. Може пък той/тя да ви харесва именно с няколкото килограма отгоре.

6. Сексът е приключение
Поне малко авантюризъм в него е от полза. Задръжките не са. Много хора са прекалено сериозни в леглото, а сексът в крайна сметка е забавление, не необходимост. Затова споделяйте фантазиите си и оставете другият да отговори на тях по някакъв начин. От него ще разберете дали те наистина са толкова неосъществими, колкото ви изглежда.

Поемайте рискове и променяйте нещо – без някаква доза експеримент сексът постепенно ще се превърне в рутина, т.е. удоволствието от него е въпрос само на време да си отиде.

7. Преди и след
Сексът далеч не е само онези 10-15 минути (или час), прекаран в леглото. Той започва далеч по-рано – още с отношенията на двамата партньори през деня. Дори не е нужно в тях да има нещо откровено подканващо – при определени условия и помощта за чиниите след хранене може да е достатъчна.

Не забравяйте и “послеслова”. Партньорите, които се чувстват емоционално и физически близки след секс, имат далеч по-здрава връзка.

8. Сексът без риск
Всеки иска да прави “сигурен секс”. Ако сте отскоро заедно, научете повече един за друг - миналото на другия има отношение към вашето собствено бъдеще.

Разговорите за секс са като всеки друг разговор – в него няма нищо по-особено. Ако не знаете достатъчно за партньора си, със сигурност сексът няма да е нещо особено – страхът от риска ще надделее. В крайна сметка сексуалността е нещо далеч повече от обмяната на флуиди.

9. Освободете се от стреса
Всеки човек, а и всяка двойка, има нужда от почивка. Сексът е натоварване, т.е. преди да сте способни да го изживеете както трябва, е нужно да сте си отпочинали. Ако можете да си почиватезаедно, това е най-добре. Но дори да не е така, все пак е по-добре да сте починали (макар и по отделно), преди да споделите леглото.

10. Бъдете във форма
За секса е необходима енергия, а тя може да бъде налице в достатъчно количество само ако живеете здравословно. Прекомерните натоварвания (както физически, така и психически) през деня са основни врагове на секса, също както и неправилното и непълноценно хранене и липсата на достатъчно раздвижване (всеки ден!).
източник: actualno.com

Последни новини от категория Любопитно


Новини
Снимка visual capitalistКъдето има хора, има и вируси. Някои от тях заразяват малко хора и не предизвикват масова истерия, ала други, като COVID-19, достигат до нивото на пандемия. В модернит ...
Новини
Лонгирбюерн е най-северният град в света, разположен на норвежкия архипелаг Свалбард, само на 650 мили от Северния полюс. Там в продължение на 4 месеца в годината е непрогледен мрак. Градът ...
Новини
40 години по-късно пускат снимките на Георги Иванов с мистични гледки към Земята, съобщава БНТ.На 7 април в 20,45 часа БНТ1 ще излъчи филма "Полет на ръба на безкрая". Филмът п ...
Новини
Присъствието на коледната елха е задължителен елемент от празниците. Но кога и къде бележи началото си тази традиция? Дърветата отдавна са били използвани за украса на домовете. Още древните китайц ...
Новини
През последните 30 хил. години, племето на сентинелите живее щастливо на малкия си остров, напълно здраво, без нужда от допир до външния свят. От много години насам, никой не може да посещава остров ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати