28 Март 2024 г. Четвъртък

Хванаха Гълъбин Боевски с 2 кила кока

2011-10-26 17:55:12

Олимпийският ни шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски е бил арестуван с 2 кг кокаин в Бразилия, съобщи bTV.

Федералната полиция в столицата Бразилия е потвърдила задържането му. Арестът е извършен в понеделник на летище Гарульос.

Гълъбин Боевски се прибирал към България с дъщеря си, която участвала в международен тенис турнир. На летището в Сао Паулу обаче у него е намерена дрогата. 

Българинът е арестуван, а дъщеря му Сара продължила пътуването си към София.

 

На Гълъбин Боевски вече са повдигнати обвинения. Присъдата, която може да получи бившият спортист, е максимум 15 години за количеството наркотици, което е стандартно за подобен тип трафик в Бразилия.

В Министерството на външните работи са информирани за случая, но не са получили информация за причините за задържането на бившия спортест, посочи говорителят на министерството Весела Чернева пред БНР.

Близките на Боевски не са били открити за коментар.

Това не е първият скандал около бившия спортист. През 2003 година Гълъбин Боевски е наказан за употреба на допинг. Тогава Световната федерация го изважда от състезания за срок от осем години и на практика това прекратява кариерата му.

През 2008 година семейството му отново влиза в новините. Синът му Пол се самонаранява със собствения си газов пистолет в училищния двор.

Най-големия си успех Гълъбин Боевски постига през 2000 година, когато става олимпийски шампион в Сидни. Избиран е и за спортист номер едно на България.

Във връзка с информацията, че щангистът Гълъбин Боевски е задържан с наркотици в Бразилия, от ПП ГЕРБ съобщиха, че партията е прекратила членството на спортиста Гълъбин Боевски на 25 април 2008 година.

След като на 18 април 2008 година синът на Гълъбин Боевски се самонарани при игра с газов пистолет в 18-о СОУ, спортистът подаде оставка като общински съветник от листата на ПП ГЕРБ. 

Седмица след инцидента членството му в партията беше прекратено заради несъответствие между допуснатите действия от страна на Боевски и морала и устава на ПП ГЕРБ.

След подаването на оставката си като общински съветник Гълъбин Боевски по никакъв начин не е участвал в работата на ПП ГЕРБ.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати