25 Април 2024 г. Четвъртък

Европа става най-големият онлайн пазар през 2012

2011-10-26 13:30:45

Дигиталната индустрия е най-бързо развиващият се сектор на световната икономика, стана ясно по време на форума Webit 2011, на който Инвестор.БГ е медиен партньор.

"През следващата година се очаква Европа да стане най-големият онлайн пазар, измествайки от първото място САЩ“, заяви Ален Йоро, президент и главен изпълнителен директор на браншовата асоциация за дигитален маркетинг Iab Europe.

Докато през 2011 г. в онлайн индустрията в САЩ ще бъдат инвестирани 22 млрд. долара, а в Европа – 21 млрд. долара, през следващата година ситуацията се обръща.

За 2012 г. Iab Europe очаква в САЩ в този сектор да бъдат вложени 24,5 млрд. долара, а в Европа инвестициите да са 25 млрд. долара.

"Китай обаче наваксва бързо. За 2011 г. инвестициите в разпространението на онлайн платформи там са в размер на 6 млрд. долара, а само след година се очаква да са двойно по-високи – до 12 мрд. долара. Така че всички ние трябва да се поучим от опита на китайски онлайн компании“, заяви Йоро.

От тези инвестиции полза могат да извлекат всички индустрии. Последното изследване, Mediascope Europe на браншовата асоциация, което обхваща 15 големи пазара в Европейския съюз, показва до каква степен европейците се влияят от интернет. Оказва се, че 50 на сто от европейските потребители на интернет решават да закупят друга стока или услуга, след като са се консултирали в мрежата.

Според друго изследване 44 на сто от европейските потребители искат да участват за изграждането на продукта и рекламата му.

Лошата новина според Йоро е, че темата за сигурността в интернет и контрола на данните все по-често попадат в новините.

Общо 37 на сто от потребителите не ползват базирани на локацията си услуги, защото се притесняват от злоупотреби с данните им. Затова основното предизвикателство пред индустрията е да намери баланс между тоталната свобода и регулациите.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Технологии


Новини
През тази нощ, в 3:00 ч. превъртяхме часовниците с един час напред по лятното часово време.Припомняме, че смяната на астрономическото време с лятно беше въведена с цел икономия на р ...
Новини
През последните няколко мандата сякаш свиканахме управляващите да вземат странни решения "в 12 без 5". Спорни законодателни инициативи, ударни назначения в държавната администрация, ск ...
Новини
Радослав КЪРДЖИЕВ, управител на „ИКОН“ ООД: „Обслужваме хора, които работят с много и различна информация“ След успешно реализиран проект от една от водещите фирм ...
Новини
Facebook работи върху сайт за проследяване на руската пропаганда в мрежата, предаде Дойче веле.Новият портал на компанията ще показва дали дадена публикация е свързана с руск ...
Новини
Защо шесто поколение изтребител на Русия може да победи американските изтребители F-22 или F-35 по време на въздушна битка, пише в коментарен материал списание National Interest.Авторът на с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати