Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Юли 31
Начало arrow България arrow Бутат къщите на Цар Киро. Взеха му и луксозните коли

Бутат къщите на Цар Киро. Взеха му и луксозните коли

  Print E-mail
2011-10-20 18:33:31
източник: dnes.bg

Цар Киро ще остане без къщи в Катуница, след като РДНСК-Пловдив издаде заповед шестте сгради на фамилия Рашкови в селото да бъдат съборени. 

Става въпрос за трите опожарени къщи при протестите на хората от Катуница след убийството на 19-годишния Ангел и за други три имота, които МВР успя да опази.

„Имотите са незаконни, липсват каквито и да било разрешителни за строеж“, коментираха лаконично пред Dnes.bg от РДНСК-Пловдив.

Оттам заявиха, че до момента при тях не са постъпвали сигнали за незаконно строителство в Катуница и по тази причина проверка на „царската“ фамилия не е правена.

 

Актовете за незаконно строителство и заповедите за бутане на шестте палата бяха разлепени в късния следобед пред портите на незаконните къщи. Инспекцията за строителен контрол забрани ползването на имотите и нареди премахването на други започнати строежи.
 
В същото време „паяци“ на Агенцията по приходите в Пловдив вдигнаха луксозните автомобили на Кирил Рашков от двора на най-голямата му къща, в която той е живял с т.нар. Царица Костадинка.

„В момента правим мащабна проверка на доходите на фамилията и шест приближени фирми, ако установим задължения, които не могат да бъдат покрити от длъжниците, парите от продажбата на автомобилите ще обезпечат част от вземанията“, каза пред Dnes.bg говорителят на НАП-Пловдив Божана Илиева.

Днес беше спряно и електричеството в незаконните имоти на фамилия Рашкови. 

Кирил Рашков може да обжалва актовете за събаряне на имотите в срок от две седмици. Ако не направи това, до Коледа от къщите му няма да има и следа.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини На 2 юни по традиция почитаме паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Този ден се чества от 1901 година, когато на връх Околчица - лобното място на Ботев, се събират негови ...
  Новини За пети пореден път печелим парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов не изневери на стила си от последната година и анализира резултатите от изборите с видеовключване във фейсбук от двора ...
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?