Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Май 15
Начало arrow България arrow Борисов: Законът за конфискацията ще бъде гласуван, въпреки че не се приема ...

Борисов: Законът за конфискацията ще бъде гласуван, въпреки че не се приема добре в самата Европа

  Print E-mail
2011-10-04 11:06:17
източник: dnevnik.bg

Законът за конфискация на имуществото, придобито от престъпна дейност, без съдебно решение ще бъде приет, въпреки че тази практика не се приема добре и в самата Европа,. Това каза на едночасова среща с българската общност в чешката столица Прага премиерът Бойко Борисов, цитиран от агенция "Фокус". По думите му начинът, по който е разписан, дори в препоръките на Европейския доклад, в много държави би се приел едва ли не като връщане на комунизма. 

"Конфискация без съдебно решение. Да, днес сме ние, няма опасност от нарушаване на демокрацията. Утре ако са други, вземат ти къщата, след две години други ти я върнат, през това време се е разрушила – кой ще я плати?", коментира Борисов опасностите от това решение. В същото време отбеляза, че в Брюксел "са вече толкова наплашени от България през тези 20 години, че казват "не, искаме да го има".

Премиерът е бил питан защо за ГЕРБ са важни президентските избори и не е ли по-добре за пред света - те да бъдат спечелени от опонентите му и управлението да има коректив. "Не дай Боже – падаме на президентските избори – веднага на другия ден ще поискат предсрочни избори", отговори Борисов.

Той сподели, че е обмислял да "извади неутрален човек" или да подкрепи чужд кандидат, но се отказал, защото  "тук няма политическа класа"Защо не питаш сър Алекс Фъргюсън – защо му е да участва в Шампионската лига? Защо не си играе само в един турнир, защо участва във всички купи, защо участват на три фронта? Защото, ако си отбор това е състезанието, участваш и биеш. Не се предават, не казваш – това мен не ме интересува".

Той изрази надежда, че новата президентска власт ще извади агентите на Държавна сигурност наяве и няма да спира с вето законите, които Европейският съюз очаква от България.

Запитан за борбата с организираната престъпност и как е възможно в цяла Източна България да се разпорежда само една групировка, Борисов отговори, че работи с изключителни усилия, за да разбие монополите. По думите му правителството преобразува военното летище в Балчик в гражданско, именно за да отнеме от монопола на варненското. Добави, че участие в летищата на Варна и Бургас има и германската "Фрапорт".  "За да ти угодя, трябва да изгоня "Фрапорт"Вече влезе и "Луфтханза", влезе и "Катар Еъруейз", довчера бяха само "България Еър". Това е пътят."

Премиерът съобщи, че интерес към участие в концесионирането на варненското пристанище са проявили пристанищата в Хамбург, Ротердам и Дубай.

Помолен да коментира искането на "Атака" На бодлива крава Бог рога не дава" и поясни, че когато някой знае, че няма да дойде на власт, говори по-свободно.  Допълни, че идеята на Сидеров противоречи на европейските ценности.

Борисов отдели време да представи и инфраструктурните проекти Всеки ден оставям зад мен по 30 километра път". По думите му българските инфраструктурни проекти вече се дават в Европа за пример - за публичност и честност на процедурите и как се изпълняват.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини За пети пореден път печелим парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов не изневери на стила си от последната година и анализира резултатите от изборите с видеовключване във фейсбук от двора ...
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  Новини На 6 ноември почитаме паметта на Свети Павел, архиепископ Константинополски, на Света Клавдия и на Препдобния Лука Тавроменийски. - - Павел Солунянин, архиепископ Константинополски (Цариградски), ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?