28 Март 2024 г. Четвъртък

Юнайтед си отмъсти тъпкано на Лийдс

2011-09-21 04:43:43
Английският шампион Манчестър Юнайтед успя да си отмъсти на Лийдс за загубата от ФА Къп от преди малко повече от година и половина.

"Червените дяволи" постигнаха класическа победа с 3:0 при гостуването си на тима от Чемпиъншип, което се проведе на "Елан Роуд" и по този начин преминаха 3-ия кръг на Карлинг.

Българският нападател на гостите Димитър Бербатов излезе като титуляр в официален мач на Юнайтед за пръв път през този сезон и остана на терена по време на целия мач.

Той се отчете с няколко добри паса, но като цяло има още какво да се желае от представянето му.

И трите гола паднаха през първото полувреме и бяха дело на Майкъл Оуен (2) и Райън Гигс.

Оуен изигра може би най-силния си мач за Юнайтед, откакто пристигна в отбора преди две години. Официален дебют за първия отбор направи младият французин Пол Погба.


Двубоят започна по страхотен начин за домакините от Лийдс, които имаха супер възможност да открият резултата в 4-ата минута, но Димитър Бербатов спаси своя тим от попадение.

В ситуацията се получи разбъркване пред наказателното поле на Юнайтед и бившият капитан на България първоначално бе принуден да чисти почти от голлинията една топка след удар на противников футболист, а след това отново изчисти кълбото и попречи на противников играч да бие.

Забеляза се, че Бербагол започна мача с голямо желание и демонстрира за голямата си класа с няколко ювелирни паса, извеждайки съотборниците си на добри позиции.

В 10-ата минута Димитър Бербатов напредна по фланга и намери непокрития Майкъл Оуен на дъгата, но последният се засуети и не успя да отправи удар.

Пет минути по-късно добрата игра на Юнайтед даде резултат и Майкъл Оуен откри резултата.

Гостите откриха благодарение на една брилянтна атака, в която дейно участие имаше и Димитър Бербатов.

Българският нападател намери Парк, който от своя страна подаде към Оуен, а последният с подлъгващ нисък удар в десния ъгъл реализира.

В 20-ата минута Макормък центрира страхотно от фаул, но никой от съотборниците му не успя да засече топката. Определено това бе чудесна възможност за гостите.

Добрата игра на Юнайтед продължи и Майкъл Оуен вкара страхотен гол в 32-ата минута след супер удар почти от дъгата, за да удвои преднината на своя гол с второто си попадение в срещата.

Нападателят отправи силен и плътен удар, без засилка, който влезе в далечния ъгъл на вратаря на Лийдс.

В 36-ата минута Оуен демонстрира за пореден път, че прави един от най-силните си мачове от години.

Той получи добра топка от Димитър Бербатов и финтира елегантно двама противникови футболисти, за да поднесе топката на Валенсия, който направи уникален пропуск от 2 метра.

В самия край на полувремето Райън Гигс направи преднината на гостите класическа със страхотен индивидуален пробив и супер удар с външен фалц от няколко метра.

В крайна сметка двата тима излязоха в почивка при класическа преднина за гостите от Манчестър.

На почивката сър Алекс смени Райън Гигс с Пол Погба, който направи дебюта си за първия отбор.

През първите минути от втората част Юнайтед бе по-активният тим на терена и демонстрира по-добро представяне от противника.

В 54-ата минута Димитър Бербатов намери Майкъл Оуен на прекрасна позиция, а нападателят опита да отбележи с красив прехвърлящ удар, но топката мина на сантиметри от страничната греда.

Пет минути по-късно Берба по прекрасен начин изведе Македа сам срещу вратаря, но реферът отсъди засада, каквато обаче всъщност нямаше.

През следващите минути на терена не се случи нищо кой знае колко интересно, въпреки натиска на гостите.

В 69-ата минута домакините имаха добра голова възможност, но топката се отби в крака на бранител на Юнайтед и в крайна сметка опасността бе осуетена.

До края на мача не се стигна до повече попадения и в крайна сметка резултатът се запази.

ЛИЙДС - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 0:3
0:1 Оуен 15'
0:2 Оуен 32'
0:3 Гигс 45'

ЛИЙДС: Лонерган, О'Дий, Бромби, Уайт, Лийс, Снодграс, Хоусън, Клейтън, Маккормак, Кеог (52 - Вааринен), Бекио (82 - Форсел)

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Амос, Фабио, Фриерс, Карик, Валенсия, Парк, Гигс (46 - Погба), Оуен, Бербатов, Диуф, Македа (77 - Коул)
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати