Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Вторник
Август 3
Начало arrow България arrow Пламна локомотивът на влака София-Варна

Пламна локомотивът на влака София-Варна

  Print E-mail
2011-07-20 18:24:46
източник: dnes.bg

Локомотивът на влака София-Варна се подпали в района на гара Ресен, малко преди Велико Търново. Сигналът за инцидента е подаден около 18.15 часа.

Няма пострадали пътници, съобщиха за Dnes.bg от МВР. От полицията обясниха, че пламъците тръгнали от искра, пламнала в локомотива. Първият вагон до него е бил пощенски и в него не са пътували хора.

Всички 214 пътници са евакуирани на безопасно разстояние.

Транспортният министър Ивайло Московски назначи комисия за разследване на  пожара.  Огънят е започнал от вентилаторната уредба на локомотива и се е разраснал до първите два вагона. 

Превозната бригада е реагирала адекватно и е използвала всичките осем  налични пожарогасители в опит да бъде потушен пожарът, информираха от министерството. 

Имаме подозрение, че причината за пожара е късо съединение във вентилатора от електровоза на композицията, съобщи шефът на БДЖ Йордан Недев.

„Пожарът е голям, целият локомотив изгоря, над влака се носят кълба дим”, разказа за Dnes.bg по телефона след инцидентаНадя Добрева, една от пътничките.

Наложи се пътниците да изчакат с багажа си встрани друг локомотив, към който да бъдат прикрепени  вагоните, за да продължат пътуването си.

„Откачиха три вагона от влака, за да ги спасят от огъня”, допълни Надя Добрева.  

Веднага след възникването на пожара е подаден сигнал към местната пожарна служба, която е пристигнала  в 18.45 ч. заради силно пресечената местност, посочват още от транспортното министерство. 
 

Около 20.00 ч. е потушен пожарът в локомотива и двата горящи пътнически вагона на бързия влак София - Варна. Всички пътници са транспортирани до гара Горна Оряховица, откъдето ще продължат до крайните си дестанции.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини На 2 юни по традиция почитаме паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Този ден се чества от 1901 година, когато на връх Околчица - лобното място на Ботев, се събират негови ...
  Новини За пети пореден път печелим парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов не изневери на стила си от последната година и анализира резултатите от изборите с видеовключване във фейсбук от двора ...
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?