Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Вторник
Август 3
Начало arrow Политика arrow Плевнелиев към политиците: Стойте настрани от магистралите!

Плевнелиев към политиците: Стойте настрани от магистралите!

  Print E-mail
2011-07-07 14:55:33
източник: dnes.bg

Основното правило, по което трябва да се работи по българските магистрали, е политиците да стоят настрани. 

Така министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев коментира опасенията на СДС, че строителството на АМ „Тракия“ ще се оскъпи и няма да бъде завършена в срок. 

Сините били получили сигнали за почви, които са нестабилни и изискват допълнително укрепване" в Лот 4 от магистралата. 

Според Плевнелиев, докато политиците в България се разхождат с едни буркани с пепел по телевизионните студия и се изказват, магистралите ще се политизират.

„Аз не съм този министър, който вярва, че ние ще стигнем напред в пътното строителство, ако продължаваме политиците да са на всяка манджа мерудия в българското магистрално строителство”, отсече най-рейтинговият министър в кабинета на Борисов.

На Лот 4 има проблем с преовлажнените почви и пътната агенция никога не е крила това, каза Плевнелиев. Той заяви, че от АПИ трябва да намерят решение на този проблем заедно с ЕК и по възможно най-прозрачен начин.

„Нямаме никакви индикации до момента строителството на „Тракия” да се забави. И на трите лота се работи качествено и в график”, увери Плевнелиев.

В средата на миналия месец заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Георги Прегьов обясни за оскъпяването на отсечката, като подчерта, че допълнителните разходи "са допустими" по правилата на еврофинансирането и ще бъдат възстановени на държавния бюджет. 

До 15 милиона ще се оскъпи строителството на Лот 4 на „Тракия” за стабилизиране на преовлажнени почви, разясни днес инж. Лазар Лазаров, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ). 

Средствата за стабилизиране на слабите почви ще се взимат от бюджета и ще бъдат признати за допустими разходи от ЕК, разясни още той. 
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че ...
  Новини БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста. - - Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с ...
  Новини Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в ...
  Новини Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го приемат. ...
  Новини ГЕРБ ще внесе свой проект за Конституция днес. Ние искаме ВНС да се произнесе. Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.Той каза, че още днес ще бъдат предприети действия да има възможност за ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?